HAZA DUNATÁJ Rég nem látott összefogás a sportklubok között

Rég nem látott összefogás a sportklubok között

1892
hirdetés

A sportolók talán rájöttek, hogy egységben az erő!

Komáromban a meghatározó sportklubok között példaértékű összefogás van kibontakozóban, szeretnék elérni, hogy a sporttal kapcsolatos döntésekből ne hagyják ki őket. Ismeretes, hogy Komárom a sportot a régió többi városaihoz képest nagyon szerény módon támogatja, viszont ennek ellenére kitűnő eredmények születnek. Gondoljunk csak a kajak-kenu, a kosárlabda, röplabda, labdarúgás, a küzdősportok, úszóink és vízilabdásaink és a többiek sikereire. A járási székhely évente 260 ezer eurós támogatás nyújt összesen a kluboknak, ami az eredményekhez képest méltánytalanul kevés.

Az országos és nemzetközi versenyeken elért eredmények talán a legmeghatározóbb módon öregbítik Komárom hírnevét, viszont most úgy tűnik, ezek az eredmények a megfelelő támogatás hiányában már nem tarthatók. Példa erre a röplabdaklub, amely hatalmas erőfeszítéssel elérte, hogy a legmagasabb osztályban játszhasson, ám ebben a szezonban kénytelen volt visszalépni, mert a megnövekedett költségeket nem tudta volna téríteni. Hasonlóan jártak a labdarúgóink is, akik négy évtized után visszaküzdötték magukat a II. ligába. Míg a szurkolók ünnepeltek, a városvezetés, konkrétan Keszegh Béla alpolgármester meglepetésre kifejtette, hogy Komáromnak nincs anyagi fedezete a támogatás növelésére. Nem mellékes, hogy a röplabdások extraligából való kilépését üdvözölte, mert így pénzt lehet spórolni.

Érdemes megemlíteni, hogy Stubendek László polgármesterré való megválasztása során éppen a sportolók voltak azok, akik elhitték, amit mondott. Ígérte, hogy a városi juttatásokat nemcsak felelőtlen beruházásokra és azok következményeinek felszámolására fordítják, hanem a sportélet jelentős fejlesztésére is. Jelenleg csak az érezhető, hogy egy centtel sem emelkedett a sportklubok támogatása és a polgármester úgy bánik a támogatóival, mint vele bánt az MKP Czíria Attila és csapata vezetésével.

 

DUNATÁJ HETILAP 4/2018

KÉP: pixabay.com

hirdetés
Previous articleTöbb mint másfél milliárdot nyert Dél-Komárom
Next articleKi legyen Gúta következő polgármestere?