HAZA RÉGIÓ Több mint másfél milliárdot nyert Dél-Komárom

Több mint másfél milliárdot nyert Dél-Komárom

1190
hirdetés

Az elmúlt időszakban több pályázaton is sikerrel szerepelt városunk. Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője és dr. Molnár Attila polgármester az elnyert projektekről tartott közös sajtótájékoztatót január 17-én a Jókai ligetben.

A helyszínválasztás szimbolikus volt, hiszen a legtöbb leendő beruházás épp ezt a környéket érinti majd.

– A Zöld város kialakítása elnevezésű pályázat keretében 170 millió forintból újul meg a liget teljes növényfelülete, kiépül a rendezvénytér szükséges infrastruktúrája, kihelyezésre kerülnek új utcabútorok, napelemes kerékpártárolók és szabadtéri fitnesz eszközök, továbbá zenepavilon is épül. Ezzel párhuzamosan a környező utcák járdái is felújításra kerülnek, továbbá részben átépítik majd a Brigetio Gyógyfürdő parkolóját is – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit.

A következő időszakban sor kerül a szintén a liget környékén található Jókai Mór Gimnázium teljes energetikai korszerűsítésére, közel 230 millió Forint értékben. Megtörténik a szigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve az akadálymentesítés is.

Dr. Molnár Attila polgármester hozzátette: a további elnyert projektek között az Esély Otthon elnevezésű keretében mintegy 197 millió érkezik majd a városba, amit 20 darab önkormányzati bérlakás felújításra fordíthat az önkormányzat. A szociális szférához tartozik az is, hogy a Gondozási Központ, szintén egy sikeres pályázatnak köszönhetően, hamarosan új mikrobusszal gazdagodik.
További két jelentős pályázaton is sikerrel szerepelt a város. A kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés projektben 400, míg a humán szolgáltatások fejlesztése a térségi szemléletben elnevezésű kiírásban 460 milliót nyert Komárom, ez utóbbiban egy Duna menti településeket tömörítő konzorcium tagjaként. E pályázat lehetőséget teremt majd többek között a Közösségi Ház nagytermének felújítására, további, a helyi kötődést erősítő programok szervezésére, vagy épp a „Kincset ér” prevenciós program folytatására.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous article„Szólj, s ki vagy, elmondom…”
Next articleRég nem látott összefogás a sportklubok között