HAZA KÜLFÖLD Orbán Viktor a magyar-szlovák csúcs előtt Berényi Józseffel tárgyalt

Orbán Viktor a magyar-szlovák csúcs előtt Berényi Józseffel tárgyalt

824
hirdetés

A keddi magyar-szlovák kormányzati csúcstalálkozót megelőzően – az eddigi hagyományoknak megfelelően – Orbán Viktor miniszterelnök Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár társaságában hivatalában fogadta Berényi Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét – tájékoztatta a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

    Havasi Bertalan közölte, a felek megbeszélést folytattak a szlovákiai belpolitikai helyzetről és a felvidéki magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről. Berényi József tájékoztatást adott többek között a vasúti kétnyelvű táblák ügyéről és a kisebbségi kormánybiztos lemondása utáni helyzetről.
    Közösen üdvözölték a csehországi állampolgársági törvény módosítását, és Berényi József külön kiemelte, hogy fontosnak tartja a határ menti gazdasági kapcsolatok élénkülését, mivel az hasznára van a felvidéki magyaroknak is – tudatta a sajtófőnök.
     Kedden Budapesten tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök és Robert Fico szlovák kormányfő. A négyszemközti tárgyalás után a magyar és a szlovák kormány több tagja is részt vesz az Országházban tartandó plenáris egyeztetésen, majd kétoldalú megállapodásokat írnak alá. A programot délben a két miniszterelnök sajtónyilatkozata zárja – közölte korábban Havasi Bertalan.

MTI

hirdetés
Previous articleKedden Komáromból jelentkezik az M1 Országjárás stábja
Next articleMKP: a cseh példa alapján kellene módosítani a szlovák állampolgársági törvényt