HAZA RÉGIÓ Kedden Komáromból jelentkezik az M1 Országjárás stábja

Kedden Komáromból jelentkezik az M1 Országjárás stábja

819
hirdetés

Ma reggelAz M1 közszolgálati csatorna júniusban indított új rovata vidéki helyszíneket, kulturális eseményeket mutat be, segítve ezzel a belföldi turizmus erősödését. A Ma reggel című műsorban látható Országjárás élő vidéki kapcsolással szólaltat meg helyi szakembereket, kezdeményező közösségeket, közéleti személyiségeket. Kedden a stáb Komáromra látogat.

Minden reggel negyed 8-kor élőben vidékre kapcsol az M1 Ma reggel című műsora. A negyedórás, interjúkkal, bejátszásokkal tarkított műsor több céllal indult: bemutatni Magyarország vidéki városait, térségeit, segíteni a belföldi turizmust, megismertetni kulturális, közösségi kezdeményezéseket, és informálni a vidéki Magyarország életéről. 

A keddi adásban Komáromból jelentkezik az M1 stábja. Komárom és Révkomárom, mint Buda és Pest. A Duna évszázadokon át nem elválasztotta, hanem összekötötte a két várost. Több mint húsz éve szerveznek közös fesztivált. A hídon ilyenkor a gyalogosforgalom is megnő – több mint 200 program között csemegézhetnek a látogatók. többek között ezt az összetartozást mutatja be a keddi Országjárás. A műsorban szó lesz továbbá a hagyományos kenyérsütésről, a kenyérmúzeumról, megszólaltatjuk a Monostori Erőd építészét, Mártonffy Gábort, akitől érdekességeket tudhatunk meg a felújított Dunai bástyáról, és a benne található kiállításról.

 

Országjárás – minden hétköznap reggel 7.15-től az M1 Ma reggel című műsorában.

MTVA Sajtóiroda

 

hirdetés
Previous article7 ÉVES A PATHI WELLNESS HOTEL !
Next articleOrbán Viktor a magyar-szlovák csúcs előtt Berényi Józseffel tárgyalt