HAZA vélemény Olvasói vélemény a komáromi önkormányzati választásokról

Olvasói vélemény a komáromi önkormányzati választásokról

738
hirdetés
50131A Felvidék.ma portálon több cikkben foglalkoztak a komáromi választási eredménnyel, egyik-másikat elolvasva, nekem is kedvem támadt megosztani a véleményemet. Mint az várható volt, Komáromban Stubendek László nagy fölénnyel nyerte meg a polgármesteri posztért vívott csatát.

Nem fér hozzá kétség, hogy fölénye még jóval nagyobb lett volna, ha ellenfelei nem kézbesítettek volna ki a posta segítségével minden háztartásba egy etikátlan röplapot, amelyen az előre bekarikázott képviselőjelöltjeik szerepeltek. Mint azt később megtudtuk, sok tájékozatlan választó a „minta” szerint töltötte ki szavazólapját. Ennek alapján kerültek be (szerencse, hogy nem túl sokan) egyes, amúgy teljesen esélytelen jelöltek a komáromi városi parlamentbe.
A polgármester esetében győzött a józan ész, Komárom összefogott, a komáromiakat nem sikerült félrevezetni, becsapni.
Sajnálatos tény, hogy a kampányba belerángatták a magyar külügyminisztert és a miniszterelnököt, ugyanis néhány nappal a választások előtt a pártok polgármester jelöltjével együtt szerepeltek az újságok hasábjain és a világhálón. Én azt hiszem, hogy hiába fényképezkedtek volna le Obamával, Merkellel és Putyinnal együtt, akkor is kudarcba fulladt volna igyekezetük, mert a komáromiak nem akartak olyan jelöltet, akiről szinte semmit nem tudnak.
A komáromi RÉV-ben megrendezett polgármesterjelöltek vitaestje után mondtam Berényi Józsefnek, az MKP országos elnökének, hogy rossz taktikát választottak, csúfos vereséget fognak szenvedni, de ő ezt nem hitte el. Bárdos Gyula hozzáállása is nagy csalódást okozott a komáromiaknak, mivel a Csemadok első embereként a legjobban illene ismernie Stubendek emberi értékeit. Csodálkozom, hogy ő is ellene kampányolt. Még megdöbbentőbb azonban az MKP városi döntéshozóinak tájékozatlansága, illetve struccpolitikája. Ha nem lettek volna elszigetelve a helyi lakosságtól, hanem vették volna a fáradságot, és délelőttönként megálltak volna egy-egy fél órácskára a Klapka téren, akkor megtudhatták volna, hogy mit gondol a nép. Sajnálatos módon erre nem terjedt ki a figyelmük. Komáromban ugyanis nyilvánvaló volt, hogy Stubendek lesz a nyerő. Csak azok nem tudták, akiknek a legjobban illett volna tudni és döntésük előtt figyelembe kellett volna venni a nép akaratát.
Stubendek László nemcsak beszélt a kultúráról, mint egyesek, hanem néhány évtizedes szorgalmas, ellenszolgáltatás nélküli aktív tevékenységével részt is vállalt benne. Komárom lakossága ezt a tevékenységét is értékelte a döntésnél, a többi pozitív tulajdonságával együtt.
Bár igaz, hogy a vesztesnek nem terem semmilyen műfajban babér, azt gondolom, hogy Czíria Attilának nincs oka az elkeseredésre, mert egy tehetséges ember, lesz még alkalma a bizonyításra, hiszen még előtte az élet. Az idősebbtől, tapasztaltabbtól érdemes tanulni, a kudarcból hasznos okulni.
Baštrnák Tibor beválasztása a helyi önkormányzatba szerintem pozitív tényként könyvelhető el, mert parlamenti képviselő, aki sokat tehet városunkért, és az önkormányzati üléseken erről lesz alkalma rendszeresen beszámolni.
Komárom lakossága a választásokon becsülettel helytállt és elvárja az újonan felálló önkormányzati testülettől és a polgármestertől is, hogy becsülettel, a polgárokkal való együttműködésben végezze munkáját Komárom felvirágoztatása érdekében.

Dr. Körtvélyesi János

felvidek.ma

hirdetés
Previous articleErre a négy dologra kell választ adnod advent időszakában
Next articleA Maszat-hegyen innen és túl