HAZA GAZDASÁG Ódor: Nincs pénz az önkormányzatok energiaárak miatti kompenzálására

Ódor: Nincs pénz az önkormányzatok energiaárak miatti kompenzálására

797
hirdetés

A kormánynak nincsenek forrásai az önkormányzatok magas energiaárak miatti kompenzálására – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Ódor Lajos kormányfő a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásával (ZMOS) folytatott múlt heti megbeszélés margójára.

Kép: Illusztráció, Pixabay

„Jelenleg nincsenek pótforrásaink, hogy az önkormányzatok minden igényét kielégítsük. Amit megígérhettünk, az az, hogy gondolkodunk, hogyan lehetne elengedni például az önkormányzatok úgynevezett covid-kölcsöneit, melyek körülbelül 150 millió euróra rúgnak. Ez nem jelentene számunkra közvetlen költségvetési kiadást, ezért tudjuk ezt a lehetőséget felkínálni” – részletezte a kormányfő.
„Két hét múlva újra találkozunk, akkor véglegesítjük, hogy miben tudunk megegyezni, és miben nem. De nem vagyunk olyan helyzetben, hogy most bőkezű kompenzálást hagyjunk jóvá. Az önkormányzatok megértik a helyzetünket, mi is értjük az ő helyzetüket. A gond az, hogy nincs elég pénz a költségvetésben, például a parlamentben elfogadott törvényi változások miatt” – tette hozzá.
Ódor rámutatott, hogy a parlamentben elfogadott törvénymódosítások jelentős költségvetési kiesést eredményeznek. „Kaptunk a parlamenttől egy 650 milliós eurós ´ajándékot´, amire nincs költségvetési fedezet” – mondta a kormányfő.

TASR

kép: pixabay

hirdetés
Previous articleÓdor: 50 milliós uniós támogatás megy a roma járőrszolgálatok biztosítására
Next articleNyitra megyei pohár, és XVI. Polgármester Kupa