HAZA SPORT Nyitra megyei pohár, és XVI. Polgármester Kupa

Nyitra megyei pohár, és XVI. Polgármester Kupa

688
hirdetés

Idén július első napján rendezte meg a keszegfalvai Seishin Karate Klub már XVI.  a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű Nemzetközi Karate versenyt Keszegfalván. A versenyre idén közel 70 nevezés érkezett 2 országból.  A regisztráció után a verseny reggel 8ó kezdődött a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol több feladatot kellett teljesíteniük a rajt előtt a versenyzőknek. Volt, ahol súllyal kelet távolba dobni, volt, ahol egyensúlyozni kellett Svájci labdán, vagy épp tartani magad a rúdon, és volt deszka törés is ököllel, kézéllel és könyökkel, mivel a verseny neve is töréspróba.

A versenyt Pataki Dezső polgármester úr nyitotta meg a rajt előtt. Megköszönte a versenyzőknek, hogy ilyen szép számban eljöttek, és kihangsúlyozta, hogy a gyerekek milyen jó helyen vannak, jó sportot és közösséget választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt. Ezután Markovics János a Seishin Karate Klub vezetője is bíztatta a versenyzőket, hogy a meleg ellenére, ami már magában embert próbáló, lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít bennünket a küzdősport, és ez a verseny.

Külön köszöntötték még a Seishin Karate Klub edzőit Sensei Hupián Krisztinát 3.danos mestert, és Trenčík Nikolast 1.danos, és Markovics Ádám 1.danos mestereket, akik egész évben segítenek a klub működésében.

A megnyitón külön kiértékelték még az év sportolóit, akiket külön köszöntötte a

 A megnyitó után pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovis és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2km, a nagyobbak 4 km (9-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5,5km (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat voltak. Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain ez a verseny és a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén a polgármester úr jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét, amit már nagyon vártak. A Seishin Karate Klub növendékei 11 első helyet gyűjtöttek.

Eredmények (első helyezettek korcsoportok, és súlycsoportok szerint):

  • Gyerek.0 nő/ Vajkai Olívia (Seishin Keszegfalva) Csölle Kincső Viktória (Seishin Ekecs)
  •  Gyerek 1. Nő  /   Lukovics Mónika (Seishin Ekecs) Horváth Boróka (Rakurai)
  • Gyerek 2. Nő /  Bognár Boglárka (Rakurai)
  •  Serdülő Nő/ Forró Leila Valéria (Seishin Keszegfalva)
  • Ifjúsági, junior Női összevont / Vígh Lara (Seishin Ekecs)
  • Gyerek.0 férfi/  Lavu Botond (Seishin Dunaszerdahely) Magyarics kristóf (Oyama Bős) Hidegh Krisztián (Rakurai)
  • Gyerek 1. Férfi / Kubicska András (Seishin Dunaszerdahely) Kámán Márton (Rakurai)  Hidegh Flórián (Rakurai)
  • Gyerek 2. Férfi / Forró János (Seishin Keszegfalva) Tercs Máté Márk (Seishin Ekecs)
  • Serdülő Férfi/ Bíró Bendegúz (Seishin Dunaszerdahely)
  • Ifjúsági / Sárai Csongor (Seishin Keszegfalva)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Sárai Csongor (Keszegfalvai klub) kapta, meg aki nagyon szép eredményeket el, mint hazai, mint Nemzetközi szinten a 2022/23-as évben, és Ő képviselte a klubot a júniusban meredezett utánpótlás Európa bajnokságon Debrecenben, ahol kiválóan helytállt.

Markovics János, club manager

hirdetés
Previous articleÓdor: Nincs pénz az önkormányzatok energiaárak miatti kompenzálására
Next articleJúlius 5-én, szerdán államünnep miatt zárva lesznek az üzletek