HAZA vélemény Nincs még elegetek a „demokráciából“ ?

Nincs még elegetek a „demokráciából“ ?

744
hirdetés

Nekem bizony egyre inkább! 

Félre ne értsetek, nem a demokráciával van gondom hanem az idézőjelbe tett „demokráciával“.  Azzal az eldeformált demokrato-vadkapitlizmus féle szörnyűséggel amit már lassan  25 éve vagyunk kénytelenek elviselni kis országunkban (…persze tudom, máshol sem sokkal fényesebb a helyzet).

Számomra viszont az a leginkább hihetetlen, hogy vagyunk annyira hülyék, pontosabban lehülyítettek, hogy ehhez még asszisztálunk is. Hiszen ez csak egy játék, bár inkább hazárdjáték, amit a politikusoknak nevezett játékosok velünk játszanak. Négy évente sikerül elhitetni velünk (mondjuk velem már egy ideje nem), hogy a hatalom tényleg a nép kezében van (lásd demokrácia). Pedig aki még nem teljesen tompa, vagy agyilag eltunyult barom, az már azért észrevehette, hogy ez nem „teljesen“ így van.  Hiszen a módszerváltozás óta eltelt, szinte negyed évszázadban politikusok jöttek-mentek, de nekünk bizony nem lett jobb. Sőt! Egyre rosszabbá válik a helyzet.

Ha esetleg valaki azt gondolná, hogy a politikusokat érdekli a mi sorsunk, annak lassan írom, hogy meg is értse: B A R O M S Á G!

A politikust leginkább (persze tisztelet a szabályt erősítő kivételnek) a saját és kis családjának a mielőbbi meggazdagodása érdekli. Persze fontos még számára, hogy a kampányát támogató pénzügyi csoportok, mecénások, kiskirályok a beléje fektetett „bizalmat“ kamatostul visszakapják, méghozzá a mi pénzünkből.  Arra, hogy velünk mi van/mi lesz bizony magasról tojik. Ezt egyre többen látjuk és a bőrünkön is tapasztaljuk, mégis még mindig vannak elegen akik részt vesznek a játékukban.

Pedig kérem szépen bizonyítható, hogy szarnak ránk.

Íme:

–          24 éve a módszerváltozás óta szinte fél millió a munkanélküli
–          több százezren kénytelenek a családjuktól messze, külföldön munkát vállalni
–          kb. 800 euró az átlagkereset (ezen csak röhögni tudok, hiszen szerintem pl. Komáromban az emberek 80 százaléka ennyi pénzt még soha az életben nem vitt haza)
–          egyre több családot veszélyeztet az elszegényedés
–          vállaklozásokat fojtogató adóterhek

Sorolhatnám még tovább is, de arra, hogy a csipa kinyíljon, ennek is elégnek kéne, hogy legyen. Hiszen mivel kampányolnak a majmok? Főleg azzal, hogy a fent említett dolgokat csökkentik, vagy javítanak rajtuk.

Innen üzenném nekik, hogy még mindig nem sikerült !

Pedig kérem volt itt pénz és állami vagyon. Csakhogy hagytuk, hogy az általunk választott játékosok szétlopikálják az egészet. Ebben bizony mi is hibásak vagyunk, hiszen az egész a szemünk láttára történt/történik.  Annyire eldeformálódott a rendszer, hogy azt tekintjük példaképnek aki minél többet rabol  az államtól. Pedig azt tőlünk lopja. Tényleg tapsolnánk ahhoz is ha valaki rendszeresen kivenné a kajánkat a hűtőből? Mert egy kicsit erőltetett hasonlattal élve ugyan, de ez folyik, méghozzá a mi beleegyezésünkkel.

Aztán lehet, hogy a tolvajokat nem is példaképnek tekintjük, csak mivel már gennyesre lopták magukat és a hatalom így az igazság is náluk van, már tartunk, sőt félünk tőlük. Mert ennek a rendszernek az az alapja, hogy minden megvásárolható. Bizony gyakran az igazság is. És ott ahol ekkora a munkanélküliség, bizony lapítanak az emberek (mint az a bizonyos dolog a gyomban) csak, hogy azt a pár eurót hozó munkát is meg tudják tartani.

A játékosok azonban már annyire elrugaszkodtak a valóságtól, hogy elfeledik már azt az alap dolgot is, hogy a népnek a cirkusz kell meg a kenyér.

OK, cirkuszt azt azért kapunk tőlük rendesen, de ha nem fognak gondoskodni a kenyérről, előbb-utóbb nem lesz kin uralkodjanak és akkor kinek a vérét fogják szívni?

Szóval kedves, általam egy picit sem tisztelt játékosok, kapjátok össze magatokat, amíg még nem késő! Higgyétek el nektek is jobb lesz !

Te pedig, kedves választópolgár, aki  négyévente hagyod magad átverni, legközelebb jól gondold meg mit cselekszel, hiszen a demokrácia szó jelentése nem más, mint a nép uralma.

 

J.I.

hirdetés
Previous article„Láthatatlan” felhőkarcolót építenek Dél-Koreában
Next articleCsaládias hangulatú a vágfüzesi nyugdíjasotthon