HAZA KÜLFÖLD NFM: szakértői egyeztetések kezdődtek az új komáromi Duna-hídról

NFM: szakértői egyeztetések kezdődtek az új komáromi Duna-hídról

835
hirdetés

Magyar-szlovák szakértői egyeztetések kezdődtek az új komáromi Duna-hídról – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a magyar-szlovák infrastruktúra vegyesbizottság elsősorban a határkeresztező gyorsforgalmi fejlesztések jelenlegi helyzetével foglalkozott szerdai budapesti ülésén, megtartotta az első ülését az új Duna-híd építési feladatait összehangoló kétoldalú szakértői munkacsoport is.
    A tárca közleménye szerint a magyar és a szlovák fél egyetértett abban, hogy az új komáromi Duna-híd a két ország közös beruházásában, uniós források igénybevételével valósuljon meg. A mintegy 25 milliárd forintos becsült költségű fejlesztés fedezetét az Európai Összekapcsolási Eszköz (CEF) keretéből lehetne előteremteni.
    A hídépítést felügyelő munkacsoport az újonnan elfogadott ügyrendje szerint legalább félévente ülésezik, a testületet társelnökökként a két szaktárca államtitkárai vezetik.
    A Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár vezette magyar delegáció jelezte, hogy februárban elindul az M15 gyorsforgalmi út kétszer kétsávos autópályává bővítésének környezetvédelmi engedélyeztetése. A projekt kivitelezése legkorábban 2016-ban kezdődhet meg.
    A küldöttség beszámolt arról, hogy a távlati M30-as autóút részeként 2015 végéig befejeződik a szlovák oldali Kassa-országhatár gyorsforgalmi szakaszt a Hidasnémeti-Tornyosnémeti elkerülővel összekötő 1,8 kilométeres csatlakozás megépítése.

MTI

hirdetés
Previous articleFico: jobb politikával megelőzhető a szélsőségesség megerősödése
Next articleTájház nyílt Szőnyben