HAZA RÉGIÓ Napelemek fűtik a Szent Imre Iskolát

Napelemek fűtik a Szent Imre Iskolát

947
hirdetés

mainA Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola  és Óvoda sikeres energetikai célú állami pályázaton vett részt. Az erről szóló hivatalos értesítést a napokban kapta kézbe az intézmény vezetése. Az ügyben március 31-én tartottak sajtótájékoztatót.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott elmondta a 114 millió forintos rekonstrukció a teljes iskolaépületet érinti.

– A Szent Imre Iskola Komárom egyik patinás, építészetileg is meghatározó épülete, felújítása, korszerűsítése épp ezért nemcsak az itt tanuló diákoknak, és az itt dolgozó pedagógusnak fontos, hanem valamennyi komáromi számára is. Az energetikai korszerűsítés után felszabaduló összeget a fenntartó az oktatás színvonalának emelésére, a pedagógusok minőségi munkájának könnyítésére fordíthatja majd.

Dr. Pápai Lajos megyéspüspök beszédében hangsúlyozta, nagy öröm az egyház számára, hogy a Szent Imrébe évről évre egyre több gyermeket iratnak be a szülők. Ez a fajta fejlődés pozitív képet vetít előre az iskola számára, melyet a jelen beruházás is csak tovább erősít.

Peredi Ágota igazgatónő visszatekintésében kitért rá, hogy az 1997 óta egyházi fenntartásban működő intézmény több lépcsőben újult meg.

-Először új konyhát, és ebédlőt kaptunk. Óvodánk 2002 óta működik. Az elmúlt években kicseréltük a homlokzati ablakokat, volt tatorzás, illetve a tornatermi vizesblokk is megújult. A mostani rekonstrukcióban 107 napelem kerül elhelyezésre az épületen, továbbá ablakcserékre, és az iskola nyugati szárnyának felújítására is sor kerül. Ezzel a beruházással valóban 21. századi körülményeket leszünk képesek biztosítani a tanulóink számára. Köszönet mindezért a Római Katolikus Egyháznak, mint fenntartónak, valamint a kormánymegbízott asszonynak.

Dr. Molnár Attila polgármester örömét fejezte ki, hogy a 100 milliós beruházással ismét városunk, Komárom gazdagodik. A fejlesztés összhangban van azzal az önkormányzati törekvéssel, amely iskoláink, óvodáink épületeinek és környékének biztonságosabbá tételét célozza, illetve a történelmi egyházakkal fenntartani kívánt élő kapcsolattal is harmonizál.
Galéria: Napelemek fűtik a Szent Imre Iskolát

komarom.hu

hirdetés
Previous articleLetakarta Dunaszerdahelyen az SNS a Jobbik választási óriásplakátját
Next articleMegint elutasította a parlament a kétnyelvű vasúti táblákat