HAZA BELFÖLD Megint elutasította a parlament a kétnyelvű vasúti táblákat

Megint elutasította a parlament a kétnyelvű vasúti táblákat

760
hirdetés
44398 2Ezúttal sem járt sikerrel a kétnyelvű vasúti táblák ügyében a Most-Híd. A parlament április elsejei ülésén ugyanis újfent elutasította a Bugár pártja által készített javaslatot. A párt 2013-ban egyszer már megpróbálkozott a jogszabály módosításával, ám sikertelenül. Ezúttal a párt a közlekedési minisztérium szakembereivel is egyeztetett a kérdésben. Bugárék javaslata a technikai és törvényi akadályokat szerette volna elhárítani a kisebbségi nyelvhasználati törvény ama rendelkezéseinek érvényesítése útjából, amelyek a községek nevének elhelyezését érintik a vasútállomásokon.

A párt azt javasolta, hogy a vasútállomás kisebbség nyelvén történő megnevezését tartalmazó tábla elhelyezéséről a Közlekedési Hivatal döntsön. A Most-Híd javaslata értelmében a hivatalnak minden olyan településen el kellene helyeznie a kisebbségi megnevezést tartalmazó táblát, amelyekben a kisebbségi nyelvhasználati törvény értelmében a hivatalos kapcsolattartásban használatos a kisebbség nyelve és van vasútállomása. A javasolt változást mintegy 144 települést érintene.
A javaslat vitája során Bugár Béla kijelentette, „fontos lenne és szeretném megélni, hogy a jövőben maguk a többségi nemzethez tartozó képviselők törekednének a kisebbségi kérdések megoldására ezzel is bizonyítva, hogy polgári társadalmat építünk”. Bugár szerint a magyar nemzetiségű szavazópolgárokat nem magyar óriásplakátokkal kell megszólítani, hanem tettekkel.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleNapelemek fűtik a Szent Imre Iskolát
Next articleParlamenti megállj az uzsorakamatoknak