HAZA GAZDASÁG MPSVR: Novemberben 5,83%-ra csökkent a nyilvántartott munkanélküliek száma

MPSVR: Novemberben 5,83%-ra csökkent a nyilvántartott munkanélküliek száma

648
hirdetés

2022 novemberében az előző hónaphoz viszonyítva 0,07 százalékkal csökkent a nyilvántartott munkanélküliség, így most ez 5,83%-os szinten van. 2021 novemberében ez az arány 6,64%-on állt. Erről a Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium (MPSVR) tájékoztatott.

illusztráció, Pixabay

„A munkanélküliség novemberben is csökkent. Aminek pedig még inkább örülök, hogy a munkavállalók száma folyamatosan nő. A foglalkoztatottság 2019 decemberétől számítva most a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy a foglalkoztatottak száma elérte a válság előtti szintet. Ez azt is igazolja, hogy a szlovák munkaerőpiac jól működik” – értékelte a változásokat Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, szociális és családügyi miniszter.
Az állástalanok száma majdnem minden megyében csökkent, csak Besztercebánya megye képez kivételt. A legnagyobb csökkenést – 0,12 százalékpontot – Nagyszombat megyében mérték, amely így az állástalanok alacsony számát tekintve – Pozsony megye után – a második helyre került.
A Munka-, Szociális és Családügyi Központ információi szerint idén novemberben 81 909 szabad munkahely várt betöltésre (2022 októberében ez a szám 82 888 volt). A legtöbb Pozsony megyében (26 883), a legkevesebb pedig Kassa megyében (3334).

TASR

hirdetés
Previous articleKomáromban a kórház gyógyszerészei képesek egyes hiányzó gyógyszerek előállítására
Next articleAz EP nyilvános meghallgatásra hívta Elon Muskot, a Twitter tulajdonosát