HAZA BELFÖLD Most-Híd: Oroszország nem a hagyományos értékeket védelmezi

Most-Híd: Oroszország nem a hagyományos értékeket védelmezi

811
hirdetés

A Most-Híd elutasítja azt az Oroszországból terjedő propagandát, amelyet gyakran a hagyományos értékeket védelmező Kelet harcaként jellemeznek a romlott és liberális Nyugattal szemben.

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla a SITA hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, valójában ama erkölcsi értékrendszer felbomlasztására tett igyekezet ez, amelyen a modern Európa alapszik. „Egyúttal a szabad és demokratikus intézményeink kétségbevonására tett kísérlet is” – fogalmazott Bugár, aki szerint ez a propaganda zsákutcába és felesleges konfliktusokba vezeti az embereket és a nemzeteket. „A közös Európa nem engedheti meg magának az felejtés luxusát, és hogy a tényekre való megemlékezés helyett megint a hazug ígéreteknek higgyen. Éppen ezeknek a tényeknek a megértésével tiszteleghetünk méltóságteljesen a második világháború több milliós áldozata előtt” – fogalmazott az ellenzéki pártelnök.

A második világháború 85 millió emberéletet követelt. Bugár szerint 85 millió ok ez arra, hogy emlékezzünk azokra az eseményekre, amelyek Európának maradandó hegeket okoztak. „Nagyon fontos, hogy ismerjük a saját történelmünket, és megemlékezzünk a történelmi összefüggésekről, hogy az előző generációk hatalmas és számos áldozata ne homályosuljon el. Azok az elvek, amelyekre a közös Európa épült – a béke, szabadság, demokrácia, jogállam, az emberi jogok védelme – nem magától értendő dolgok, állandóan meg kell újítani és erősíteni azokat. Ehhez polgári és nemzeti érettség, elkötelezettség és felelősségteljesség szükséges” – fűzte hozzá a Most-Híd elnöke.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleIsmét Szlovákiai Magyar Dal Napja Gombaszögön!
Next articleAranyosi Zsolt kapta a Selye János Gimnázium Kaszás Attila-díját