HAZA DUNATÁJ Mintha kanálisba öntenék a város pénzét…

Mintha kanálisba öntenék a város pénzét…

1021
hirdetés

A KOMVaK szimbolikus nyeresége valójában Komárom városának újabb százezret meghaladó pluszköltséget jelent!

Hosszú halogatás után Komárom városának legnagyobb vállalata, a Víz- és Kanalizációs Művek (KOMVaK) is – bár alapos késéssel, de – nyilvánosságra hozta múlt évi gazdasági eredményét. Ennek olvastán még a laikus is meghökken: a cég mintegy kétezer eurós nyereséget volt képes produkálni.

A hír hallatán bizonyára sok komáromi lakos elgondolkodik és megfogalmaz bizonyos kérdéseket. Minden bizonnyal önök is kíváncsiak arra, hogy miként született meg ez a fantasztikus eredmény?! Annak érdekében, hogy olvasóinknak sikerüljön választ találniuk a kérdésekre, újra felidézzük az ügy előzményeit.

1. Az új polgármester hivatalba lépése óta esővízdíjat számláznak a városnak, többszázezer euró értékben.

2. Két évvel ezelőtt rendkívüli mértékben emelték az általuk nyújtott szolgáltatások árát.

3. Legutóbbi információnk szerint módosult a város és a KOMVaK közötti bérleti szerződés és ennek alapján a város több mint százezer euróval kevesebb bérleti díjat kap.

A módosítás nélkül a KOMVaK súlyosan veszteségessé vált volna, amit valószínűleg politikai okokból meg kellett akadályozni. Ellenkező esetben a tulajdonosnak (akit Komárom polgármestere képvisel) felelősségre kellene vonnia a KOMVaK jelenlegi irányítóit. Ezt a felelősségrevonást a HÍD-frakció és más képviselők személyes kötődés miatt nem engedhetik meg, ezért aztán bármilyen eredményt is produkál a KOMVaK, a jelenlegi vezetés marad.

Érdemes lenne feltenni a kérdést, hogy miért tűri ezt az állapotot Marek Anton polgármester és Szabó Béla alpolgármester, aki a cég felügyelő tanácsának a tagja. Azt is szeretnénk tudni, hogy Csintalan Miklós főellenőrként mer-e, illetve szándékozik-e vizsgálatot indítani, vagy kerülni fogja, mint ahogy tette azt a nem létező gáztalanító vásárlásánál. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy lesz-e olyan képviselő, aki mer lényegre törő kérdéseket feltenni a KOMVaK-kal kapcsolatban (pld. a csütörtökön, a következő önkormányzati ülésen!), s akiket ugyancsak zavar, hogy a KOMVaK-on keresztül úgy tűnik el a város pénze, mint kanalizációban a szennyvíz.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleČarnogurský: Mečiar 2006-ban Dzurinda, Hrušovský és Bugár kegyeit kereste
Next articleElveszett generáció(k)