HAZA RÉGIÓ Még több IC áll majd meg Dél-Komáromban

Még több IC áll majd meg Dél-Komáromban

746
hirdetés

250px-MÁV_IC3_személykocsi29Menetrendi egyeztetést tartott többek között a címben jelölt témában is a közelmúltban a komáromi Városházán a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. , a MÁV Start Zrt, a Közlekedéstudományi Intézet közlekedésszervezési irodájának munkatársai és dr. Molnár Attila polgármester. A megbeszélésen jelen voltak a járási hivatal, a Komáromi Tankerület elöljárói, valamint az érintett települések polgármesterei is.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, eddig a Győr-Budapest viszonylatban közlekedő Arrabona Intercity állt meg városunknál, a jelenlegi tárgyalások eredményeképpen azonban a jelentős változás történik a távolsági forgalomban. Hat pár új InterCity vonat közlekedik majd külön Budapest— Szombathely, és Budapest—Sopron viszonylatban, a vonatok Tatabánya mellett Komárom állomáson is megállnak. A sűrített IC-közlekedés a következő menetrend elfogadása után lép életbe.

A vasútvonal menetrendjének módosítására az Ausztriában befejeződött infrastruktúra- fejlesztések lezárása miatt van szükség, amely amellett, hogy a nemzetközi forgalomban jelentősen csökkenő menetidőket biztosít, lehetőséget a változó belföldi utasigények jobb kiszolgálására is.

komarom.hu

fotó: hu.wikipedia.org

hirdetés
Previous articleAugusztusban érkeznek Bősre az első migránsok a traiskircheni táborból
Next articleVakmerő rodeósok az erődben az amerikai autók árnyékában