HAZA RÉGIÓ Vakmerő rodeósok az erődben az amerikai autók árnyékában

Vakmerő rodeósok az erődben az amerikai autók árnyékában

907
hirdetés

mail.google.comAutós őrület, benzingőz, lélegzetelállító amerikai járgányok, rock and roll koncertek, hajnalig tartó bulik – augusztus 14. és 16. között hamisítatlan amerikai életérzés fog uralkodni a komáromi erőd falai között a 14. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon. A 3 napos buli különleges, kihagyhatatlan programja az egyedülálló Élő Bika Rodeó Európa Bajnoki Kupadöntő lesz.

Élő bikák a porondon, porfellegekben küzdő emberi és állati erők csapnak össze az erőd falai között, ahol a vakmerőségen, gyorsaságon és ügyességen múlik a győzelem.

A verseny „játékszabályai” egyszerűnek hangzanak, de annál nehezebbek. A versenyzőnek, ridernek egy kalodából kiindulva 8 másodpercen keresztül kell fennmaradnia a bakolásra tenyésztett és nevelt bikán. A szintidő letelte után mind a rider, mind a bika pontokat kap a bíróktól vitalitásuk, agilitásuk alapján. Az összesített ponteredmény alakítja ki a végső rangsort és dől el, hogy ki lesz a bajnok.

Napóleon, Sakál, Galway, Húú, Randemúú, Majdmeg, Suffering, Blondy Killer és a riderek küzdelme, azaz a bikák ésNAAF_01 az őket lovagló emberek harca igazi adrenalin szintnövelő programnak, látványosságnak ígérkezik.

A kuriózumnak számító sportág kulisszatitkaiba és a riderek, bullfighterek életébe Nádor József, a Tyuxi Rodeó atyja, a Magyar Rodeó Egyesület elnöke avatott be minket. „Már 30 éve szarvasmarha tenyésztéssel foglalkozom, így nagyon is jól ismerem ezeket az állatokat. Akik ezt a sportot választják, már kisgyerekként elkezdik az edzést – először birkákon, később 2-300 kilós borjúkon, majd az akár egy tonnás állatokig csak a józanész szabhat határt nekik. A bullfightereket (rodeó bohócokat) az őrültség kell, hogy vezesse. Mikor egy bikát kell eltéríteniük a rider elől, akkor nincs idejük gondolkodni, azonnal kell cselekedni, még ha ez a testi épségük kockáztatásával jár is. Ezt a sportot csak elhivatottsággal lehet és érdemes űzni. Állat és ember együtt edz, erősödik és versenyzik. A ridereket a szerencse párosítja a bikákkal, de egyébként mindenki a legkeményebb, legvadabb ellenfelet szeretné, hiszen így a legnagyobb a dicsőség!” – mondta el nekünk Nádor József

Hatalmas show-ra számíthatunk augusztusban az Amerikai Autó Fesztiválon. A bikák és a cowboyok pontokért vívott küzdelme felejthetetlen élményt ígér az egész családnak. A versenyfutamok között vadnyugati stílusú bemutatók és a hazai western lovaglást felvonultató műsorszámok teszik teljessé majd a show-t, kápráztatják el a közönséget. A monostori erődben eldől, hogy ki lesz a bajnok, ki lesz 2015-ben az övcsat tulajdonosa.

Rodeó EB elődöntő augusztus 14-én pénteken, döntő augusztus 15-én szombaton 18:00-kor, Komáromban, a 14. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztiválon.

 

hirdetés
Previous articleMég több IC áll majd meg Dél-Komáromban
Next articleA Magyarok Kenyere