HAZA GAZDASÁG Még 390 millió darab szlovák érme van kint

Még 390 millió darab szlovák érme van kint

992
hirdetés

42799 A Szlovák Korona érméi közül még mai napig több mint 390 millió darab van a forgalomban. Ezeket 2014. január 2-ig lehet átváltani a Szlovák Nemzeti Bankban.

A költségvetés ilyen fajta javításának ideje lassan közeleg. A Szlovák Korona érméit euróra év végéig lehet átváltani. A Szlovák Nemzeti Bank adatai szerint, még mai napig több, mint 390 millió darab, megközelítőleg 719 millió korona, ami 24 millió eurót tesz ki, nincs átváltva.
A SZNB szóvivője, Petra Pauerová szerint ez az összeg év végéig még növekedhet, tehát az év végével nagy érdeklődésre számolnak az átváltással kapcsolatosan.
Az utolsó nap, amikor az átváltás lehetséges, 2014. január 2-a lesz. Ezt az időpontot követően a Szlovák Korona érméinek átváltására már nem lesz lehetőség.
Ez év januártól a szeptemberi hónapig, havi átlag 62 ezer darab érme – 164 ezer korona értékben, ami megközelítőleg 5 400 euró – került átváltásra. Ez az összeg az októberi hónapban szinte megduplázódott. Több, mint 11 ezer euró volt az értékük. Ennek alapján feltételezik, hogy az átváltások mennyisége év végéig még növekedhet.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleVisszatért a szülőfalujába
Next articleAz utókor hálája