HAZA DUNATÁJ Marad, vagy megy a KOMVaK vezetése?

Marad, vagy megy a KOMVaK vezetése?

807
hirdetés

Csütörtökön szembesülnek a komáromi képviselők egy súlyos döntés felelősségével

A Komáromi Vízgazdálkodási és Csatornázási Művek (KOMVaK) talán a legsúlyosabb hagyatéka Bastrnák Tibor korszakának, amit Marek Anton sem tudott (vagy akart) orvosolni, inkább a szőnyeg alá söprés taktikáját alkalmazta. Ennek az időhúzó taktikának az lett az eredménye, hogy a cég szinte reménytelenül eladósodott, több végrehajtás indult ellene, amit valószínűleg csak ideig-óráig függesztettek fel. A cég vagyonát a város jelenlegi vezetésének tudta nélkül elzálogosították, ennek ellenére a vezetése mindeddig a helyén maradt.

Ha egy független, a gazdálkodáshoz értő szakember ránéz a cégről nyilvánosságra hozott adatokra, akkor valószínűleg elcsodálkozik azon, hogy a tulajdonos mindeddig nem kezdeményezte a cégvezetés felelősségrevonását és teljes cseréjét. Hogy mindez miért történhetett meg? Nagy valószínűséggel a jelenlegi cégvezetésnek kitűnő érzéke van a politikai kapcsolatépítéshez és az érdekérvényesítéshez. Gondoljunk csak arra, hogy amikor kiderült, hogy a cégvezetés több millió forintot vett fel egy magyar vállalattól a vízművek irányításának kiszervezésére, s ezt a pénzt nem adták vissza, a vezetés ennek ellenére következmények nélkül a helyén maradt. Érdekes volt Olláry Viktornak a nyilatkozata, aki a pénz vissza nem fizetését azzal indokolta, hogy azt át kellett adnia Bastrnák Tibornak. Ezután Andruskó Imre is kiállt a cégvezetés mellett, sőt kezdeményezték a KOMVaK privatizálását. A cégirányítás magánkézbe adásának terve közfelháborodást váltott ki és Stubendek László vezetésével aláírási kampány indult, ami azután ezt a tervet megakadályozta. Szinte hihetetlen, hogy a KOMVaK vezetése ellen mindeddig még csak vizsgálat sem indult.

A helyzet nagyon bonyolultnak tűnik és megoldása nagy kihívás lesz Stubendek Lászlónak és az ellene fellépő lobbistáknak egyaránt.

DUNATÁJ HETILAP 25/2015

hirdetés
Previous articleStirber Lajos: Csodálatosan szép műsorral ünnepelte 60. születésnapját a révkomáromi Béke utcai Jókai Mór Alapiskola
Next article… és a Monostori erődből elindultak a halálvonatok …