HAZA vélemény Lehet, hogy győzött a józan ész és meghátrált a hatalom?

Lehet, hogy győzött a józan ész és meghátrált a hatalom?

711
hirdetés

A komáromi szülők, gyermekek és sportolók tüntettek a városháza előtt és a tanácsteremben

Egyértelmű, hogy a komáromi önkormányzat legutóbbi ülésén a képviselőtestület tagjai – szembesülve a város polgárainak jogos felháborodásával – elsöprő többséggel pénzt szavaztak meg a fedett uszoda tatarozására és újbóli megnyitására. Ez azért is örvendetes tény, mert úgy tűnt, hogy a fedett uszodát a nyár elején nem csupán ideiglenesen, hanem véglegesen bezárják. Higiéniai és biztonsági kifogások merültek fel a létesítmény működésével kapcsolatban, amelyeknek az eltávolítására a nyár folyamán kísérletet sem tettek.

Most úgy tűnik, hogy a civil fellépésnek köszönhetően a képviselőtestület véleménye gyökeresen megváltozott és zöld utat adtak a fedett uszoda megnyitásának. Pénzt szavaztak meg, amellyel a Comorra Servis vállalata elvégeztetheti a legsürgősebb munkákat. Már csak az a kérdés, hogy mikor kezdődnek el ezek a munkálatok, s mennyi ideig fognak tartani? Remélhetőleg a cég vezetése nem húzza majd az időt és nem hivatkozik objektív akadályokra, például az ősz korai beálltára. Úgy tűnik, a városvezetés és a képviselőtestület belátta azt a nyilvánvaló tényt, hogy egy fedett uszodát működtetni mindig olcsóbb, mint egy kinti medence fölé ideiglenes sátrat húzni és azt fűteni. Az is igaz, hogy erre a sátorra több száz eurót is el lehetett volna költeni, kölcsönt lehetett volna felvenni, s lehet, hogy még 1-2 m2 járda térkövezése is belefért volna a megfelelő helyen…
Miután a fedett uszoda üzemeltetése és megnyitása feltehetően jó irányban halad, még mindig kérdéses a röplabdacsarnok sorsa. Meg kell említenünk, hogy ez utóbbit egyszer már eladta a város, s az épületben az új tulajdonos a sport egy bizonyos felnőtt kategóriás „műintézményét” működtette. Miután ez az intézmény más helyre költözött – a civil összefogásnak és az akkori városvezetésnek köszönhetően –, a csarnokot ismét felújították és a kosárlabdázók, ill. a röplabdázók vették birtokukba. Napjainkban ennek a sportlétesítménynek a jövője ismét kétséges, felújítására, karbantartására nem költenek, állaga romlik. Lehet, hogy egy újabb polgári kezdeményezésre lesz szükség?

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleJavította Szlovákia osztályzati kilátását a Moody’s
Next articleMiért terjedtek el a manzárdtetős házak a Csallóközben?