HAZA HÍR-MIX Közlemény a hulladék(nem el)szállítással kapcsolatosan

Közlemény a hulladék(nem el)szállítással kapcsolatosan

1924
hirdetés

Ezúton tájékoztatjuk a város lakosait, hogy a Reko Recykling kft., az izsai szeméttelep ügyvezető igazgatónője hétfőn reggel 6:33 perckor emailben értesítette Komárom várost, hogy műszaki okok miatt június 22-től átmeneti időre nem tudják átvenni Komárom város hulladékát.

Komárom város erre reagálva felszólította a Reco Recykling kft.-t, hogy tegyen eleget a szerződéses kötelezettségének, biztosítsa a hulladék lerakását. Ennek ellenére az érkező szemétszállító autókat nem engedték be az izsai szeméttelepre. Ebből adódóan a hétfői nap folyamán leállt a szemételhordás.

A Reko Recykling további levelében vis maior helyzetre hivatkozik, mivel elromlott az egyik tömörítő gépük.

A város számára elfogadhatatlan, hogy a gép meghibásodása vis maior helyzetre ad okot, a kft. feladata biztosítani a szerződésben vállalt kötelezettségeket. Ugyanakkor az is elfogadhatatlan és diszkriminatív, hogy a Reko Recykling csak egyetlen partnerével, Komárom várossal cselekedett így, a többi önkormányzat és vállalkozás számára továbbra is biztosítják a szemét átvételét.

Az önkormányzat hivatalos levélben szólította fel a vállalatot, hogy biztosítsa be a szemét átvételét legkésőbb június 23-ig. A hétfői nap folyamán és kedd reggel ezért állt le a szemét elhordása. Reko Recykling nem csupán nem teljesíti a szerződéses kötelezettségét, de nem tudatosítják a döntésük felelősségét a közegészség és a környezet védelmében.

A város vezetése még a hétfői nap folyamán megkezdte az egyeztetéseket más szeméttelepekkel, amelyek át tudják venni a város hulladékát átmeneti jelleggel. Mivel a Reko Recykling nem reagált a város hivatalos levére, ezért kedd délután a szemét elszállítását megkezdték egy másik szeméttelepre. A város ezzel kapcsolatosan megteszi a kellő jogi lépéseket a kft-vel szemben. A város értesítette az egyes szerveket, mivel fennáll a veszélye, hogy a Reko Recykling kft. a szerződésének nem teljesítésével a közegészségre is veszélyt okozhat.

Az önkormányzat a lakosok türelmét kéri és mindent megtesz azért, hogy az elhordás mihamarabb rendeződjön, és ne legyen fennakadás.

 

Mgr. Béla Keszegh
polgármester

hirdetés
Previous articleA csallóközaranyosi focisták is bizakodóak
Next articleHárom környezetvédelmi területtel gazdagodik a Komáromi járás