Kezdőlap RÉGIÓ A csallóközaranyosi focisták is bizakodóak

A csallóközaranyosi focisták is bizakodóak

1320
MEGOSZTÁS

Március 10-től a karantén nemcsak a mindennapi életre hatott ki de a sportra is. Ettől a dátumtól a focipályák is karantén alá kerültek, ami egyben azt jelentette, hogy bajnoki idény befejezésén kívül az összes edzési lehetőséget is eltörölte. Csallóközaranyoson a focistákat viszont ez nem rettente vissza a személyi edzésektől.


Ez azt jelentette, hogy a község határában, a Duna mentén vezető bicikliutat kihasználva kerékpároztak, hogy a kondijukat tudják tartani. Persze azért előkerültek a súlyzók, az alkalmi futópadok is, mert a kondíciótartás a labdarúgók számára is teljes fizikumot jelenti. Május 20-tól újra megnyílhattak a focipályák, hogy a focisták a korábbi egyéni edzések után újra edzhessenek csapatban is. Igaz, mindez csak akkor történhet, ha a közös öltözők, zuhanyzók és illemhelyiségek zárva maradnak. Ez lehetőséget ad a csapatmunka fejlesztésére mind az ifi, mind a felnőtt csapat számára. A mérkőzéseket is újra engedélyezték a Fortuna Liga számára – nézők nem lehetnek a stadionokban –, a II. ligás csapatok viszont már véglegesen szüneteltetik a bajnokságot, amit az indokol, hogy a Fortuna rövidített bajnokságából egyetlen csapat se essen ki, s majd ősztől folytatódnak az alsóbb osztályokban is a találkozók. Az aranyosi csapat pozitívan áll a karanténhoz és lelkes szurkolóival együtt már várják a karantén utáni meccseket. Szerencsére a csapat is egyben maradt: (felnőtt csapat) Kapusok: Szí József, Szabó Zoltán. Hátvéd: Susik Péter, Susik Jakub, Susik János, Molnár Imre, Ag Norbert, Horváth Gábor, Olajos Imre – Középpálya: Olajos Sándor, Barton Ladislav, Gőgh Gergely, Döme Zsolt, Jóba Máté – Csatársor: Lelkes Tamás, Berecz Gergely, Hencz Máté.
Az ificsapat is szerencsére egyben maradt és a gyerekek (ők talán még izgatottabban) kitartóan várják már az első karantén utáni mérkőzésüket.

 

Horváth Ádám, DUNATÁJ HETILAP 22/2020

hirdetés