HAZA DUNATÁJ Komárom főellenőre nyilvánosan kért bocsánatot alaptalan kijelentéseiért

Komárom főellenőre nyilvánosan kért bocsánatot alaptalan kijelentéseiért

999
hirdetés

OCsintalan Miklós korábban megalapozatlanul vádolta a komáromi hőszolgáltató vállalatot

A városi főellenőr képviselők elé terjesztett egyik korábbi jelentésében azt állította, hogy a COM-therm vállalat jogtalanul gazdagodik a város kárára. Mint kiderült, állítása megalapozatlan volt, ezért Csintalan Miklós az önkormányzat legutóbbi ülésén nyilvánosan bocsánatot kért. Az ügyet ezzel le is zárhatnánk, viszont érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy a főellenőr milyen városi ügyeket és milyen céllal vizsgál. Már ha vizsgál. Nézzük a tényeket:

A város gazdálkodásának szempontjából kulcsfontosságú, hogy hogyan teljesít a KOMVaK, vagyis Komárom legnagyobb cége. A víz- és csatornázási mîvek már évek óta nem gyarapítja, hanem terheli a város költségvetését. Rendkívül furcsa, hogy dr. Marek Anton polgármesterré választása óta a városnak hatalmas összeget kell fizetnie esővízdíjként, melyet Bastrnák polgármestersége alatt nem számlázták ki. Ennek az okát érdemes lenne alaposabban górcső alá venni.

Közel százezer euróért adta el a KOMVaK vállalat a városnak azt a gáztalanítót, amely már nem létezett. Ennek hiánya most a Comorra városi vállalatot sújtja. Adóódik a kérdés, hogy vizsgálta-e a főellenőr azt, ki a felelős ezért a tranzakcióért és mekkora valós kár érte a várost?

Érdemes lenne kivizsgálni azt is, hogy ki a felelős a komáromi szennyvíztisztító elégtelen kapacitásáért?

Több őrsújfalusi lakos szeretné végre megtudni, kinek köszönhető az, hogy az ottani utak a szennyvízcsatorna beépítése után használhatatlanná váltak.

Ha a vizsgálatokról hírt kapunk, szívesen megosztjuk azt olvasóinkkal.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleAlvilági fegyverraktárakra bukkant a szlovák rendőrség
Next articleKésedelmes közszereplők