HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Kiderült, miért nem írt a Republic Cipőnek búcsúdalt

Kiderült, miért nem írt a Republic Cipőnek búcsúdalt

735
hirdetés

Romantikus vadembernek vallotta magát Bódi László „Cipő” – árulta el a Republic együttes tíz évvel ezelőtt elhunyt énekeséről, barátjáról, zenésztársáról Boros Csaba. A Republic basszusgitárosa, aki Bódi László halála után a zenekar énekese és frontembere lett, a Duna Önök kérték műsorában azt is elmondta, miért nem írtak soha búcsúdalt Cipőnek.

MTI Fotó: Haáz Sándor

Március 11-én lesz tíz éve, hogy elhunyt a Republic legendás énekese, Bódi László „Cipő”. Barátja és zenésztársa, Boros Csaba e szomorú apropóból így emlékezett Cipőre: „Nagyon gyakran magában tartotta az érzelmeit, mélyen elrejtve, akkor is, amikor ki kellett volna mondania. Ez komoly belső feszültséghez vezetett nála. Azt mondta magáról, hogy ő egy romantikus vadember” – mondta Boros Csaba az Önök kérték műsorvezetőjének, Bényi Ildikónak.

Azokról a koncertekről is mesélt, amelyeken Cipőnek betegsége miatt már kevesebb energiája volt, elmondta, ő énekelte az eredeti fekvésben a dalokat, Cipő pedig egy oktávval lejjebb. Sokszor kérdezték tőlük Bódi László halála után, hogy miért nem írtak neki búcsúdalt, az Önök kértékben erre is választ adott: „Nem akartuk lezárni ezt a történetet. Ha valakiről írsz egy dalt, aki elment, az olyan mintha a mondat végére pontot tennél. Én nem akartam pontot tenni, mert ezt a baráti, lelki, zenei kapcsolatot nem kívántam lezárni”.

Az Önök kérték adása, amelyben több dallal is felidézik Bódi László munkásságát, alább újranézhető:

https://mediaklikk.hu/video/onok-kertek-2023-03-09-i-adas/

Önök kérték – minden hétköznap 15:25-től Bényi Ildikóval, zenés válogatás vasárnap 17:05-től a Dunán!

DUNAMSZ.HU

hirdetés