HAZA RÉGIÓ A krónikus betegek ápolási osztálya új ágyakat kapott

A krónikus betegek ápolási osztálya új ágyakat kapott

557
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban idén is folytatódik a fekvőbeteg-ellátó részlegek felújítása. Ennek keretén belül most új, állítható ágyakat kapott a krónikus betegek ápolási osztálya. A betegszobák korszerűsítése javítja az egészségügyi ellátás színvonalát, a betegek komfortérzetét.

A krónikus betegek ápolási osztályára 26 új ágy érkezett. Ezzel jelenleg a teljes részleg el van látva korszerű, elekromos vezérléssel állítható ágyakkal, melyek kezelése a személyzet és a betegek részéről is könnyen megoldható. Az ágyak fontos részét képezik a felfekvéses sebek kialakulását gátló matracok, továbbá tartozékaik a felhúzható rácsozat, palacktartó és az infúziós állvány is. Az új ágyak nemcsak a gyógykezelést segítik, hanem a betegek kényelmét is szolgálják.  Az eredeti ágyakhoz képest nagy előnyük, hogy könnyebb szerkezetűek és variálhatók, megkönnyítve a személyzet számára a betegek gondozását.

Az ágyak teljes cseréje már megvalúsult a sebészeten is, ahová az utolsó nyolc ágy az elmúlt napokban érkezett meg.

„Mindez jelentős előrelépésnek számít a szolgáltatás minősége terén. Az ágyak cseréje óta érzékelhető az óriási különbség, nemcsak a betegek részéről, akik számára nagyobb kényelmet biztosítanak, hanem az egészségügyi személyzet szempontjából is“ – mondta Mgr. Miroslav Jaška kórházigazgató. Az 56, összesen 80 ezer euró értékű új ágy beszerzését a Komáromi Kórház részére az AGEL-csoport finanszírozta.

agel, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleKiderült, miért nem írt a Republic Cipőnek búcsúdalt
Next articleNyitra megyében él a legtöbb özvegy asszony