HAZA DUNATÁJ Képviselő urak, ébresztő! Mi ez, ha nem kettős mérce ?

Képviselő urak, ébresztő! Mi ez, ha nem kettős mérce ?

1081
hirdetés

Végrehajtókat küld a város a kis adósai ellen, a KOMVaK viszont több mint 350 ezer euróval tartozik Komáromnak!

OEzt az ellentmondást vajon kinek lenne kötelessége megmagyarázni az átlagpolgárnak? Vállalkozik-e erre a polgármester, vagy az alpolgármesterek, esetleg a főellenőr? Lehet, hogy a pénzügyi bizottságnak kellene sürgősen kommünikét kiadnia?

Rendszeres olvasóink előtt nem titok, hogy hetilapunk a KOMVaK gazdálkodásával hosszabb ideje foglalkozik. Tesszük ezt azért, mert a KOMVaK a legnagyobb városi tulajdonban levő szolgáltató,  amelynek – józan ész szerint – pozitívan kellene befolyásolnia a városi költségvetést. A tények viszont azt mutatják, hogy a KOMVaK inkább teher a városnak, a cég vezetése elsősorban politikai, nem pedig szakmai szempontok miatt ülhet még a helyén.

Érdekes, hogy a kritikai észrevételekre sem a város vezetése, sem a KOMVaK érdemben nem reagál, viszont sajtóperekkel igyekszik lapunkat elnémíttatni. Pedig hiába az igyekezet, a tények tények maradnak. A pénzügyi bizottság legutóbbi ülésén a nem beavatott tagok megdöbbenve vehették kezükbe az alapinformációt, miszerint a város legnagyobb adósa a KOMVaK, amely 2012-ben már 358 358 eurós tartozást halmozott fel. Érdekességként megemlítjük, hogy a Calor Kft. tartozása 4 ezer euróra tehető, ami szinte morzsányi a városi vízművekéhez képest. Ha a kisemberek adótartozását behajtják, mi lesz a városi cégekével? Vajon mikor lép majd a főellenőr, a polgármester, vagy a képviselőtestület?

Meddig lehet a város polgáraival szemben alkalmazni ezt a kettős mércét?

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleKétnyelvű formanyomtatványok CD-n
Next articleIdőszerű a szőlőperonoszpóra elleni védekezés