HAZA HÍR-MIX „Kedvenceid másképp“ Komáromban

„Kedvenceid másképp“ Komáromban

1422
hirdetés

Már az idén elkezdődik egy különleges koncertsorozat a Duna-parti városban

Csengel Mónika, Varga Anna és Pézman Zoltán (Fotó: Szalai Erika/Felvidék.ma)

A december 8-án tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Hangfoglaló Program keretén belül kétmillió forintot nyert pályázati úton a Komáromi Városi Művelődési Központ (VMK) tíz, akusztikus koncertből álló programsorozat megvalósítására. Újszerű, egyedülálló koncertélményben és várhatóan igazi klubhangulatban lehet része a közönségnek.

Varga Anna, a VMK igazgatónője elmondta, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által létrehozott program (korábbi nevén Cseh Tamás Program) egyik célja, a vidéki klubestek újjáélesztése, illetve így teret adni a könnyűzenei értékek népszerűsítésének. Beszámolt arról is, hogy a művelődési központ által benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően tíz akusztikus koncertet valósíthatnak meg, amelyek helyszíne minden esetben a Tiszti pavilon impozáns díszterme lesz.

Csengel Mónika, a VMK munkatársa, egyben a projekt menedzsere, hozzátette: az alprogram, amelyben sikeresen pályáztak, a klubtevékenységet, a klubzenélést, de elsősorban az élő zenét hivatott támogatni. „Értékes, akusztikus és élőzenei koncertekről van szó, de a mi pályázatunk erőssége az újszerű programok létrehozása”– fogalmazott Csengel Mónika, hangsúlyozva, ősbemutatók születnek majd a Tiszti pavilon színpadán. Tehát a népszerű előadók is olyan előadással lépnek fel Komáromban, amelyet még előtte nem láthatott a közönség. A projektmenedzser arról is beszámolt, hogy a kiírásnak megfelelően jegyelővételes klubestekről van szó: a diákok három, a felnőttek öt euróért válthatják meg a jegyet.

Csengel Mónika szerint a hangsúly az élő zenén lesz (Fotó: Szalai Erika/Felvidék.ma)
A Heaven Street Seven, a Quimby frontemberei, valamint a Ladánybene 27 is fellép

A közeljövőben megtartandó koncertekből hármat emelt ki Pézman Zoltán koncertszervező. Az elsőre már az idei adventi időszakban sor kerül. December 20-án, szerda este hat órakor kezdődik a „Szűcsinger” Szűcs Krisztián zenész (a Heaven Street Seven frontembere, a Budapest Bár énekese) és a költő, Szálinger Balázs közös estje – számolt be az első programról Pézman Zoltán. Úgy fogalmazott, a közel kilencven perces előadás meghatározhatatlan műfajú lesz: koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene várható.

A második koncertre már az új évben, január 13-án kerül sor (szombat), este hétkor. A Komáromban is nagyon közkedvelt Ladánybene 27 tart ősbemutatót „Csendes-ülős-elbeszélős koncert” címmel. A reggae zene magyarországi helytartói ezúttal egy másik oldalukról mutatkoznak be a városban.

Pézman Zoltán már a legközelebbi koncertekről tájékoztatott (Fotó: Szalai Erika/Felvidék.ma)

Február elsején (csütörtök) várhatóan megtelik este hétre a Tiszti pavilon díszterme, hiszen a népszerű Quimby frontembere, Kiss Tibor énekes, zenész és Vastag Gábor gitáros közös „hobbi projektje” kerül a színpadra, Aranyakkord címmel, amelyet Kiss Tibor így jellemzett: „Olyan „maradék” dalok gyűjteménye, amiket kiköpött magából a kanapé, de még nem fértek be sehova.”

A sajtótájékoztatón beszámoltak arról is, hogy a Hangfoglaló Programban a külhoni klubtámogatások kifejezetten a magyarországi előadók meghívását szorgalmazzák. A szervezők elmondták, havi rendszerességgel valósulnak meg a különleges, akusztikus koncertek egészen augusztusig – a nagyobb városi fesztiválok, úgy mint a Komáromi Napok, vagy a Jókai Napok keretén belül is várható egy-egy koncert, amelyeknek előadóival egyelőre még az egyeztetések folynak. Pézman Zoltán kiemelte: ezeknek a zenei klubesteknek igazi különlegessége – a rendhagyó előadásmód mellett –, hogy beszélgetésekre is alkalom nyílik a fellépőkkel.

felvidek.ma

hirdetés
Previous articleAz Agykontroll ma: Dr. Domján László a Sztárportréban!
Next articleKARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS KARÁCSONY JÁNOSSAL!