HAZA KULTÚRA Kedden indul a Gombaszögi Nyári Tábor

Kedden indul a Gombaszögi Nyári Tábor

1243
hirdetés

Kedden, július 16-án az Expired Passport és Hundzsa Tamás koncertjével kezdődik a Gombaszögi Nyári Tábor, ahol idén is utánozhatatlan hangulat, színház, aktuális közéleti témák, tudomány és izgalmas csapatjátékok várják a táborozni vágyókat Krasznahorkaváralján. A programkínálat különösen sokszínű: a nagysátorban a közélet legfontosabb kérdéseire keresik a válaszokat, hazai, illetve külföldön élő tudósok, és a legnagyobb ifjúsági szervezetek képviselői is kifejtik a véleményüket a szlovákiai magyar jelenről és jövőképről.  A hazai bloggerek és elemzők sem maradnak otthon: a Körkép-, és a Közbeszéd csapata is kiköltözik a krasznahorkai vár alá.
Július 17-én, szerdán az MKP és a Híd vezetői, Bugár Béla és Berényi József is tiszteletüket teszik, amiről az otthon maradottaknak sem kell lemaradniuk: a kerekasztal beszélgetés élőben is követhető lesz a tábor honlapján, hiszen az internet segítségével a tábor stábja élőben közvetíti a vitát! Közvetlenül utánuk Antalík Imre, Érsek Árpád és Farkas Iván diskurál majd a dél-szlovákiai infrastruktúrafejlesztésről, de a következő napokon terítékre kerülnek a polgári aktivizmus, az államfőválasztás, a szlovákiai magyar felsőoktatás, a nemzetpolitika kérdéskörei is.
A Szlovákiai Magyar Írok Társasága könyvbemutatókkal és irodalmi délutánokkal várja a rímek szerelmeseit, a drámarajongók pedig a Színházi Sátor színi előadásaiból válogathatnak kedvükre. A vérbeli kalandorok sem maradnak program nélkül: a Kancsendzsöngáról és a Tawahka indiánokról is hallhatnak az érdeklődők.
Esténként a zenekaroké és a táncé a főszerep: fellép többek között a Quimby, az Intim Torna Illegál, a Magashegyi Underground, ByeAlex, a Hot Jazz Band és Jóvilágvan is.

A július 16-i, a 0. nap részletes programja ITT>>>
A július 17-i, a 1. nap részletes programja ITT>>>
A július 18-i, a 2. nap részletes programja ITT>>>
A július 19-i, a 3. nap részletes programja ITT>>>
A július 20-i, a 4. nap részletes programja ITT>>>

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleRépás Zsuzsanna megnyitotta a Közösségépítő továbbképzést
Next articleLassult az infláció üteme Szlovákiában