HAZA BELFÖLD Javultak a szlovák-magyar kapcsolatok a szlovák lakosság mintegy fele szerint

Javultak a szlovák-magyar kapcsolatok a szlovák lakosság mintegy fele szerint

1006
hirdetés

Obrázok1Szlovákia lakosságának mintegy fele szerint az elmúlt években javultak a szlovák-magyar kapcsolatok – derült ki egy friss felmérésből, melynek eredményeit hétfőn ismertette a Hospodárské Noviny (HN) című szlovák gazdasági-közéleti napilap.

    A szeptember elején végzett közvélemény-kutatás során a „Hogyan fejlődtek az elmúlt tíz évben Szlovákia és Magyarország kapcsolatai, javultak vagy romlottak?” kérdést tették fel a felmérés résztvevőinek.
    A válaszadók 44,9 százaléka úgy véli, javultak a kapcsolatok. A megkérdezettek 30,6 százaléka szerint a szlovák-magyar kapcsolatok a vizsgált időszakban nem változtak, ugyanakkor 10,3 százalékuk azt állította, hogy a kétoldalú kapcsolatok romlottak az elmúlt évtizedben.
    A Szlovákiában élő magyarok és a többségi szlovákok viszonyának alakulását illetően a megkérdezettek 42,2 százaléka állította azt, hogy javult a kölcsönös viszony, 30,6 százalékuk szerint nem állt be változás, 11,1 százalékuk pedig azt mondta, hogy romlott a viszony az elmúlt évtizedben.
    A felmérés résztvevői túlnyomó többségének mindazonáltal meggyőződése, hogy Szlovákiában a szlovákok és az ott élő magyarok egymáshoz fűződő viszonya jó. A megkérdezettek 85,2 százaléka vélekedett így, míg 7,6 százalékuk azt felelte, hogy rossz a  viszony, 7,2 százalékuk pedig nem tudott válaszolni a feltett kérdésre.
http://hn.hnonline.sk/slovensko-119/najradsej-mame-cechov-vztahy-s-madarskom-su-tiez-dobre-tvrdia-slovaci-915901


MTI

hirdetés
Previous articleBMW X6 40d: Túl a 300 lóerőn
Next articleA kormány alattomos módon és kifinomult eszközökkel dolgozik ellenünk!