HAZA HÍR-MIX Ismét feketelőporfüst szaga szállt a levegőben

Ismét feketelőporfüst szaga szállt a levegőben

1342
hirdetés

unnamed2014. április 26.-án, szombaton, az idei 23. Komáromi napok rendezvénysorozaton belül, három ország, 120 versenyzőjének nevezésével került megrendezésre a már hagyományos Klapka kupa elöltöltős fegyverek nemzetközi versenyének 19.-ik évfolyama.
Idén ismét köreinkben üdvözölhettük Klapka György tábornok leszármazottait, mégpedig Klapka Petrt és családját, akik egészen Prágából érkeztek erre a versenyre, melyen ketten a családból, maga Klapka úr, valamint kedves lánya Petra is a lővonalra állt, hogy bizonyítsa pontosságát.
Az igencsak borús, szemergő esőtől vizesedő időben álltak a versenyzők a Royal sportlövő klub lőterén a lővonalhoz, hogy bizonyítsák felkészültségüket, pontosságukat. Magát a versenyt megtisztelte jelenlétével Miloslav Benca, a Szlovák lőszövetség elnöke, valamint Kováč Ľudovít a Szlovák lőszövetség alelnöke és Liptai František, a Szlovák lőszövetség nyitrai kerületi választmányának elnöke is.
A csehországi, magyar illetve szlovák versenyzők rövid és hosszú fegyverek kategóriájában mérhették össze tudásukat a 25 illetve 50 m-re kihelyezett lőlapokra leadott 13 lövéssel, melyekből a legjobb tíz került kiértékelésre. A nap folyamán leadott csaknem 1500 lövés, több kg lőpor valamint ólom „elfogyasztása“ után kerültek ki az egyes versenyszámok, melyekből idén összesen tíz volt kiértékelve, győztesei.
A komáromi Royal sportlövő klub színeit több versenyző is képviselte, közülük Elek Péter a harmadik helyet szerezte meg Mariette-csappantyús revolver kategóriában 96, valamint Kuchenreuter-csappantyús pisztoly kategóriájában a második helyet ugyancsak 96 köregységgel, míg Zsapka Károly a Vetterli-csappantyús puska kategóriában a második helyet 97 köregységgel tudhatta magáénak.

text / fotó : Fuisz Attila

 

hirdetés
Previous articleNem a pénz összege számít (avagy az 5 eurós lopás)
Next articleMár ismert a Hedvig – tüntetés előzetes programja