HAZA RÉGIÓ Ingyen kaphatnak gyümölcs- és díszfákat a komáromiak

Ingyen kaphatnak gyümölcs- és díszfákat a komáromiak

558
hirdetés

Ingyen kaphatnak gyümölcs- és díszfákat a komáromiak az önkormányzattól. A fákat „örökbe kell fogadniuk” az érdeklődőknek, majd gondoskodniuk kell róluk – közölte a városi hivatal. A gyümölcsfák termésével meg kell majd kínálniuk a szomszédaikat is” – közölte az önkormányzat.


Az őszi faültetésről a KN Smart városi szervezet gondoskodik. A szervezet tájékoztatása szerint csak korlátozott mennyiségben lehet pályázni a fákra. „Saját telkükön is ültethetnek gyümölcsfákat a lakosok. A kérvényben megjelölhetik, milyen gyümölcsfát szeretnének. Közterületre csak az önkormányzat hozzájárulásával, és csak a kijelölt helyre lehet ültetni, mert szem előtt kell tartani a közlekedési szempontokat, és el kell kerülni a közműhálózat megrongálását” – hangsúlyozta az önkormányzat.
A projekt célja a fák számának növelése mellett az is, hogy a lakosságot bevonják a faültetésbe, és későbbi gondozásukba. „A fák javítják a környezet minőségét, tisztítják a levegőt és jó hangulatot teremtenek. Jelenleg 15 ezer fát és 13 500 bokrot gondoz az önkormányzat, és folyamatosan újabb növényeket ültetnek.

TASR

kép: komarno.sk

hirdetés