HAZA DUNATÁJ Háromszor volt teltház a Saul fián

Háromszor volt teltház a Saul fián

1180
hirdetés

SAUL

A Komáromi Jókai Színház Vasmacska Filmklubjában február folyamán három alkalommal is vetítésre került Nemes
Jeles László Saul fia című méltán népszerű, akkor még Oscar-várományos alkotása. Így közel 240 néző láthatta a Röhrig Géza főszereplésével készült filmet. Az első vetítés után a filmklub vendége Pion István volt, aki egy kisebb epizódszerepet játszott a produkcióban. A Vasmacska Filmklub már harmadik éve működik színházunkban Szabó Gábor vezetésével, s a komáromi nézőknek a szlovák, illetve a magyarországi filmművészet legújabb, legizgalmasabb alkotásait vetíti.

-majorfalvi-

A Saul fia Oscar-díjas!

Még a filmvilág legismertebb seregszemléje, az Oscardíj odaítélése előtt sikerült minden idők legismertebb magyar játékfilmjévé válnia Nemes Jeles Lászó alkotásának.

Vasárnapról hétfőre virradóra azután az előrejelzések beigazolódtak, az Amerikai Filmakadémia legmagasabb kitüntetését ítélték oda a már Golden Globe-díjas alkotásnak. A film az idegen nyelvű filmalkotások kategóriájában tarolt, ahol ellenszavazat nélkül javasolták a zsűri tagjai a magyar filmet Oscardíjra. A holokauszt egy újszerű bemutatására vállalkoztak a mű alkotói, ahol nem mutatnak képeket az áldozatokról, s a film a hírhedt sonderkommandó egyik tagja utolsó másfél napjának eseményeit mutatja be.

DUNATÁJ HETILAP 9/2016

hirdetés