HAZA RÉGIÓ Három területen fejlesztik a Dél-Komáromi kórházat

Három területen fejlesztik a Dél-Komáromi kórházat

997
hirdetés

5Dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott tavaly év végén jelentették be, hogy hogy a Selye János Kórházban több mint 760 millió forintból fejlesztik a járó- és fekvőbeteg ellátást. Az uniós forrásból támogatott beruházás három nagy területet érint. A részleteket illetően dr. Ferencz Péter főigazgató, és dr. Szakál Imre orvos-igazgató április 8-án tartott projektnyitó sajttájékoztatót.

– A Selye János Kórház 2012-ben egy markáns szerkezetátalakítási folyamaton ment keresztül. Az új struktúra megerősítéséhez szükséges változásokat tudjuk finanszírozni ebből az uniós projektből. A beruházásnak három fő része van, építészeti, eszközbeszerzési és informatikai. Kialakítunk egy 15 ágyból álló korszerű krónikus ellátási osztályt, 3-4 ágyas kórtermekkel és vizesblokkokkal. Eszközbeszerzésre mintegy 400 millió forintot fordítunk, ez érinti az egynapos sebészetet, a járó beteg ellátást és a diagnosztikát egyaránt. Többek közt új digitális röntgenrendszereket, ultrahang készülékeket, műtőasztalokat, sebészeti lézereket, altató- és lélegeztető gépeket vásárolunk – mondta dr. Ferencz Péter főigazgató.

A projekt része még a fűtéskorszerűsítés, mely energia- és költségtakarékossá teszi a kórház illetve a rendelőintézet fűtését. Ezen kívül fejlesztik az egész intézmény informatikai rendszerét is.

– Ma már az élet egyetlen területén sem tudunk mozdulni informatika nélkül, nincs ez másképp az egészségügyben sem. A beruházás során nem csak a hardver- és szoftverfrissítés, illetve a hálózatfejlesztés történik meg, de rendszerbe állítunk egy teljesen új medikai szoftvert is, ami részben a dokumentációt, részben az elszámolási feltételeket segíti majd – tette hozzá dr. Ferencz Péter.

Dr. Szakál Imre orvos-igazgató elmondta, hogy az ő pályafutása alatt ilyen volumenű fejlesztés nem valósult még meg a Selye János Kórházban. Hozzátette, hogy a beruházás nagy jelentőséggel bír a kórház, a rendelőintézet és a betegek számára egyaránt.

A támogatási szerződést tavaly decemberben írták alá, a projekt várhatóan jövő tavaszra fejeződik be.

Galéria: Három területen is fejlesztik a kórházat

komarom.hu

hirdetés
Previous articleLucia Žitňanská a Most-Hídba tart
Next articleApa kezdődik – hétfői nap a KEN-en