HAZA RÉGIÓ Apa kezdődik – hétfői nap a KEN-en

Apa kezdődik – hétfői nap a KEN-en

1194
hirdetés

DSC_6596A jubiláló X. Komáromi Egyetemi Napok hétfői napjával folytatódtak rendezvényeink, amelyek a Konferenciaközpontban kerültek megrendezésre. Elsőként Szabó Dávid, a Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Tóth János rektor úr mondta el beszédét. Rektor úr zárszavai ezek voltak: „Hajrá Komárom, hajrá KEN, hajrá Selye János Egyetem!”

A nap első előadója Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke volt, akivel Elek Zoltán és Szuri András hallgatók beszélgettek. Kemény Dénes többek között beszélt gyermekkoráról, elárulta azt is, hogy mindig saját maga válogatta játékosait a kerethirdetések előtt. Zárszóként hobbijáról, a vadászatról beszélt.  Elmondta, hogy ő egy természetszerető vadász, tehát inkább gyönyörködik az állatokban, minthogy a puskához nyúljon. Sőt, sokszor a magaslesen jutnak eszébe olyan dolgok, amiken már napok óta gondolkodik, például taktikai lépések a vízilabdában.

Másodikként Domján András agykontroll kutató adott elő az agykontroll történetéről, magyarországi elterjedéséről, működéséről.DSC_6580 Az előadás végén egyfajta bemutató gyakorlatban is részt vehettek a hallgatók, ahol ízelítőként mindenki megtapasztalhatta, hogyan is működik az agykontroll.

A díszterem utolsó előadójaként Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet vezetője tette tiszteletét. Beszédében szót ejtett az egyetemi éveiről, a magyar hallgatói képviseletről Romániában és természetesen beszélt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet funkciójáról is, aminek jelszava: „felelősség, hűség”. Szerinte nincs külön határon túli és határon belüli magyar ügy, csak egy magyar ügy létezik. A beszélgetés további részében a felvidéki magyar felsőoktatásról és a magyarok itthon tartásáról volt szó.

Az előadásokról bővebben olvashattok az egyeteminapok.sk/hirek weboldalon.

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleHárom területen fejlesztik a Dél-Komáromi kórházat
Next articleSzégyenletes nemtörődömség: Feszty Árpád pusztuló műtermét is veszni hagyjuk?