HAZA BULVÁR Gyomorbántalmak miatt műtötték meg Karel Gottot

Gyomorbántalmak miatt műtötték meg Karel Gottot

797
hirdetés

800px-Kg-foto13Gyomorműtétet hajtottak végre kedden Karel Gotton, a világhírű cseh énekesen a prágai IKEM kórházban.  A cseh sajtó korábban arról tudóított, hogy Gottra szívműtét vár.  

    A Magyarországon is népszerű énekes felesége csütörtökön este Gott Facebook-oldalán közölt részleteket a műtétről.
    „Gyomorműtétről és nem szívműtétről van szó. Férjemnek váratlanul néhány napja gyomorbántalmai voltak, nem érezte jól magát, ezért már vasárnap felkereste a kórházat. Állapota a műtét után stabilizálódott, gyógyulása jól halad” – írta Ivana Gottová.         Karel Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége Ivana néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével. Az énekes szóvivője Gott nevében „emberiességet, udvariasságot és tisztességet” kért a médiától. A cseh sajtó, beleértve a bulvárt is, nagyon mértéktartóan foglalkozott Gott műtétjével, amelyről hivatalos tájékoztatás nem került nyilvánosságra.
    Karel Gott a következő két hétre lemondta három tervezett koncertjét, de a november 14-ei dél-morvaországi Valticében tervezett fellépés egyelőre szerepel a programban.  
    Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A 76 éves Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát (3,45 millió – 5,75 millió forint) kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.
    A cseh sajtóban közölt statisztikák szerint Karel Gottnak eddig összesen 288 lemeze és más hanghordozója jelent meg, számos hanghordozó több kiadásban is, illetve külföldi kiadásokban, változatokban.  

MTI

fotó: sk.wikipedia.org

hirdetés
Previous articleFico a migránsválságról: Szodoma és Gomora
Next articleSlam Poetry OB: Két díjat hozott haza Laboda Robi