HAZA RÉGIÓ Gimnazisták ismerkedtek a kórházi gyógyszerészek munkájával

Gimnazisták ismerkedtek a kórházi gyógyszerészek munkájával

241
hirdetés

Az AGEL-csoport Komáromi Kórházának vezető gyógyszerésze a gyógyszerészek tevékenységével ismertette meg a komáromi szlovák tannyelvű gimnázium tanulóit. Az AGEL ilyen módon is igyekszik a gyógyszerészet választására motiválni a fiatalokat, akikből majd a jövendőbeli kollégáik válhatnak.

A komáromi Ľ. J. Šulek Gimnázium negyedik osztályos tanulói múlt héten a Komáromi Kórházba látogattak. A tanulmányi kirándulás programja PharmDr. Komjáthy Hajnalka, PhD., a Komáromi Kórház vezető gyógyszerésze elméleti előadására épült, melyre még novemberben a gimnáziumban került sor, ahol a gyógyszerésznő bemutatta a kórházban folytatott gyógyszerészeti tevékenységet.

A látogatás során a tanulók megtekintették a kórházi gyógyszertárat, a klinikai gyógyszerészeti részleget, az egészségügyi segédeszközök részlegét, a humán gyógyszerek készítésének részlegét és a citosztatikumok részlegét. A gyógyszerkészítő részlegen Mgr. Gál Csilla, a kórház gyógyszerésze a gyakorlatban mutatta be a nitrofurantoin tartalmú kapszula készítését.

Ugyancsak előadást hallhattak a kézhigiéniai követelmények betartásáról a belgyógyászati és geriátriai osztály főnővére, Mgr. Neszi Mónika tolmácsolásában. Megtanulhatták a helyes kézfertőtlenítés alapjait, s a fertőtlenítés hatékonyságát UV-lámpa alatt ellenőrizhették is. „A tanulmányi kiránduláson a tanulók megismerkedhettek a kórházi gyógyszerészek munkájával. Reményeim szerint sikerült néhányuk érdeklődését felkelteni a gyógyszerészet iránt, oly mértékben, hogy ezt a pályát választják majd. Egyúttal köszönetemet szeretném kifejezni Mgr. Földes Ildikónak és  Mgr. Zdenka Bohušovának a projekt támogatásáért“ – mondta Komjáthy Hajnalka vezető gyógyszerész.

agel

(N.Zs.)

hirdetés
Previous articleTöbb kérdés is felmerült a költségvetés vitájában Gútán
Next articleVálasztás24: Hamran István mérlegeli, hogy indul az államfőválasztáson