HAZA HÍR-MIX Eseménydús 20. Öregdiák-nagytalálkozó várható a Selye János Gimnáziumban

Eseménydús 20. Öregdiák-nagytalálkozó várható a Selye János Gimnáziumban

481
hirdetés

2024. június 1-én szombaton kerül sor a Komáromi Magyar Gimnázium Öregdiákjainak és Tanárainak Baráti Köre és a Selye János Gimnázium igazgatósága által szervezettimmár 20. Nagytalálkozójára, a Selye János Gimnázium igazgatója, Andruskó Imre és Langschadl István mérnök úr, a Baráti Kör elnökének főszervezésében, az iskola volt diákjai és huzamosabb ideig itt tanító pedagógusai számára.

A rendezvény délelőtt egy ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Selye János Gimnázium dísztermében, ahol a Szózat eléneklését követve hallhatják majd a résztvevőkFarkasné dr. Bartakovics Adrianna üdvözlését, amit a gimnázium tehetséges diákjainak magával ragadó zenés-irodalmi műsora követ, majd Langschadl István, Andruskó Imre és Csóka Gáspár bencés atyának köszöntői hangzanak el. A résztvevőkre továbbá ökumenikus áldás vár, részint a római-katolikus, részint a református egyház képviselőitől, Fazekas László, emeritus református püspök úrtól és Kiss Róbert atya római-katolikus kanonoktól.

Ezt követve érkezik majd el a délelőtt csúcspontja, a gyönyörű generációs hagyományt folytatva. Sor kerül a Platina-, Gránit-, Vas-, Gyémánt- és Aranymatúra oklevelek átadásáraa kerek érettségi találkozók alkalmával,és elhangzanak a Platina-, Gránit-, Vas-, Gyémánt- és Aranymatúra oklevek birtokosainak szívhez szóló „üzenetei” is. A gimnázium aulájában még felcsendül a Himnusz, majd ezt követve az érettségi találkozók az osztályokban folytatódnak.

A rendezvény másik felének hangulata már jóval könnyedebbnek nevezhető,ahol garantált felszabadulás biztosított. Itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb, leginkább lendületbe hozó programot, ugyanis délutántól egészen éjfélig a testnevelés szakos tanároknak köszönhetően egy megmozgató, jóleső sportnap várható, különböző labdajátékokkal. Emellett ínycsiklandó gulyásfőzés üdíti majd fel a résztvevőket, akik továbbá felpezsdítő zenére és parádés táncpartira is számíthatnak.

Csehy Flóra, II.C

hirdetés