HAZA BŰNÜGY Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki kirabolt egy dunaszerdahelyi játéktermet

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki kirabolt egy dunaszerdahelyi játéktermet

749
hirdetés

Dunaszerdahely, szeptember 22. (TASR) – Őrizetbe vette a dunaszerdahelyi  rendőrség azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a nyáron kirabolta az egyik helyi játéktermet. A bűncselekmény elkövetésével egy 41 éves dunaszerdahelyi férfit gyanúsítanak, a férfi beismerő vallomást tett – tájékoztatott a közösségi hálón a nagyszombati rendőrség.

Kép: illusztráció, Pixabay.com

A tettes július elején követte el a rablást, éjszaka, késsel fenyegette a játékterem dolgozóját. A nő elmondta, hogy egy férfi támadta meg, a tettes SBS feliratú kapucnis pulóvert viselt, magyarul beszélt, késsel a kezében halálosan megfenyegette, és követelte, hogy adja át a széfben levő pénzt. A nőnek azonban nem volt hozzáférése a széfhez, a pénztárcáját adta oda a rablónak, amiben közel 2000 euró volt. A fiatal nő nem sérült meg az incidens során.
„A bejelentést követően minden információt ellenőriztünk, átnéztük a térfigyelő kamerák felvételeit, és megállapítottuk, merre haladt a tettes” – tájékoztatott a rendőrség. Az ügy felderítésébe antropológus szakértőt is bevontak, aki a járása, a testtartása és sajátos vonásai alapján elkészítette a tettes profilját. A testalkata volt az egyik legfontosabb bizonyíték az azonosítás során. Az ügyész jóváhagyását követően a rendőrök szerdán (szeptember 20.) őrizetbe vették a férfit, házkutatást tartottak nála, átvizsgálták az autóját, a gyanúsított végül beismerte a bűncselekmény elkövetését.
A nyomozó indítványozta a férfi előzetes letartóztatásba helyezését. Fegyveres rablás elkövetéséért 12 év börtönbüntetés szabható ki. A bírósági döntésig a gyanúsított őrizetben marad.

TASR

hirdetés