HAZA BELFÖLD A rendőrség igényei szerint határozzák meg a határra vezényelt katonák számát

A rendőrség igényei szerint határozzák meg a határra vezényelt katonák számát

625
hirdetés

A rendőrség igényei szerint határozzák meg, hogy hány katonát vezényel a hadsereg a határra, és milyen feladatok elvégzésével bízzák meg a fegyveres erők tagjait az illegális migráció kapcsán – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Mária Precner, a védelmi minisztérium szóvivője. Az önkormányzatok ugyanis azt kérték, vezényeljenek több katonát a Rimaszombati  járás déli részén levő Tajti-Cered határszakaszra.

Kép: illisztráció, dunataj.sk

A védelmi minisztérium közleményben emlékeztetett arra, hogy a katonák a rendőrség munkáját segítik a határon. „A minisztérium, a rendőrség és a hadsereg folyamatosan egyeztet, hogy hatékony intézkedéseket hozhassanak a helyzet kezelésére” – tette hozzá Precner.
Csütörtökön (szeptember 21.) összehívták a válságstáb ülését Rimaszombatban, az ülésen az önkormányzatok, az államigazgatás és a rendőrség munkatársai vettek részt. A megbeszélés témája a Tajti-Cered határszakaszon tapasztalható migrációs helyzet volt. A határ menti települések vezetői azt kérték, vezényeljenek több katonát a térségbe, hogy visszaszorítsák az illegális bevándorlók mozgását a falvakban, mert a polgármesterek szerint a lakosok félnek.
A belügyminisztérium közölte, jelenleg 40 katona teljesít szolgálatot a Rimaszombati járásban, éjjel-nappal járőröznek. A korábbiakhoz képest kevesebb migráns van Tajtiban.
A rendőrség úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy a Rimaszombati Járási Rendőrkapitányság munkáját jelenleg összesen 40 katona segíti. Pénteken megbeszélést tartottak a hadsereg és a rendőrség munkatársai, megvitatták azt a lehetőséget is, hogy több katonát vezényelnének ki a régióba, továbbá azt is, hogy milyen feladatokat kell még végrehajtani az illegális migráció kapcsán. „A bevethető katonák létszámát a tárgyalások lezárása után pontosítják” – mondta Mária Faltániová, a Besztercebányai  Kerületi Rendőrkapitányság munkatársa.

TASR

hirdetés
Previous articleElfogta a rendőrség azt a férfit, aki kirabolt egy dunaszerdahelyi játéktermet
Next articleMagyar-szerb – Kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt