HAZA BELFÖLD Egy térképen az összes polgármester és önkormányzati képviselő

Egy térképen az összes polgármester és önkormányzati képviselő

839
hirdetés

Interaktív térképet tett közzé a Kandiduj.sk portál, amelyen megnézhető valamennyi település főpolgármestere, polgármestere és képviselői az elmúlt választási időszakban. A választópolgárok így egy helyen megnézhetik, hogy az elmúlt választási ciklusban melyik városban vagy faluban kik voltak azok, akik képviselték őket – tájékoztat a Kandiduj.sk szóvivője, Martin Burgr.
Az interaktív térkép több mint 20 ezer képviselői és polgármesteri nevet tartalmaz. „A célunk egy olyan tárhely kialakítása volt, ahol ki-ki megnézheti, ki is tevékenykedett az önkormányzatában” – nyilatkozta a projekt társszerzője, Peter Sontág, aki szerint egyedi projektről van szó, mivel eddig még soha senki sem közölt egy helyen ennyi adatot az önkormányzatok képviselőiről.
A projekt szerzői azt tervezik, hogy a november 15-i helyhatósági választás előtt közzéteszik a jelenlegi polgármester- és képviselőjelölteket bemutató térképet is. Sontág szerint a jelölőlisták közzététele után befejezhetik a térképüket, amelyen a választópolgárok minden lényeges információt megtalálnak majd  volt önkormányzati képviselőikről és a jelenlegi jelöltekről is. A térkép a Mapa.kandiduj.sk portálon nézhető meg.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleBosszúból felnyársalta volt főnöke Audiját a zalai férfi – fotókkal
Next articleRECEPTEK: Pulykafasírt recept