HAZA HÍR-MIX Drénezést kap az Erzsébet-sziget, Karvánál megerősítik a töltést

Drénezést kap az Erzsébet-sziget, Karvánál megerősítik a töltést

1064
hirdetés

Hamarosan áttörés várható az árvízvédelem terén!

Obrázok1CCHétfőn délelőtt Vladimír Matejička parlamenti képviselő meghívására Komáromba érkezett a szlovák kormány Bős-Nagymaros vízlépcsővel foglalkozó csoportjának kormánymegbízottja, a Vodohospodárska výstavba vállalat vezérigazgatója, Ladislav Lazár. A látogatás célja az volt, hogy a szakember személyesen meggyőződjön a Komáromi járás sok esetben katasztrofális árvízvédelmi helyzetéről.

– Lényegében meg kell állapítani, hogy a rendszerváltás óta még senki sem foglalkozott átfogóan az árvízvédelem Obrázok1CCChelyzetével. A nyári árvízhullám azonban megmutatta azt, hogy hol vannak olyan folyamszakaszok, ahol katasztrofális helyzet alakult ki. Ezért is tartottam fontosnak, hogy a tárgyalásoknál jelen legyen Miroslav Adamík, a Komáromi Járási Hivatal igazgatója is – tájékoztatta lapunkat a parlamenti képviselő, aki azt is elárulta, hogy három fontos munkaterület problémáit kell megoldani. – Kevesen tudják, hogy az Erzsébet szigeten keresztül húzódó útnak valójában milyen fontos szerepe van a Komáromon áthaladó forgalom tehermentesítésében. Ezért kell mielőbb a beszakadt úttestet megjavítani. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy az ott lakók sok esetben megrongálták az úttest alatti drénezést, amelyet majd újra kell építeni és legalizálni kell a feketén megvalósított bekötéseket is.
– A kabátfalusi buzgárkitörés egyben figyelmeztetés is volt arra nézve, hogy meg kell erősíteni a töltéseket is. Ezen a téren sem történt az elmúlt húsz év alatt semmilyen jelentősebb fejlesztés. Karvánál hamarosan elkezdődik majd a töltés injektálása, ami megakadályozza a talajvíz ingadozását – mondta Miroslav Adamík.

Felvételünk Ladislav Lazár komáromi látogatásán készült.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleMegháromszorozódott az interneten vásárlók száma Szlovákiában
Next articleNyugdíj-tanácsadás