HAZA DUNATÁJ Csütörtökön újabb esélyt kap a képviselőtestület, rajta múlik, hogy Megnyílik, vagy az...

Csütörtökön újabb esélyt kap a képviselőtestület, rajta múlik, hogy Megnyílik, vagy az enyészet sorsára jut a komáromi fedett uszoda ?

1036
hirdetés

Szomorú, hogy ilyen kérdést kell feltennünk 2013 szeptemberében. Mindeddig az volt a gyakorlat, hogy miután az idő hidegre fordult, véget ért a strandidő, a szabadtéri termálfürdőből az úszók, vízilabdázók és a vizet szerető komáromiak a fedett uszodába költöztek át. Az üzemeltető a karbantartási munkálatokat éveken át időre elvégezte a nyár folyamán, és az épületkomplexumot felkészítette a téli üzemmódra.
Vajon mi változott az idén? Kiderült, hogy az utóbbi években nem csupán a termálfürdő üzemeltetése volt veszélyben, hanem a hanyag hozzáállásnak köszönhetően a legalapvetőbb munkálatokat sem végezték el a fedett uszodán. Ennek következtében idén tavasszal az illetékes hivatal balesetveszélyessé nyilvánította és a hibák eltávolításáig bezáratta. A városi testület, ahelyett, hogy felmérette volna a valós károkat, esetleg cselekvési és pénzügyi tervet dolgozott volna ki, s ezek alapján a hibákat mielőbb eltávolította volna, a legegyszerűbb megoldásként – finoman szólva is – az ügyet hanyagolta. Ennek a magatartásnak köszönhetően az ügy a körmükre égett, s ha a képviselők a fedett uszoda megmentése mellett döntenek, biztos, hogy a létesítmény csak később teljesítheti küldetését. Olyan elképzelés is volt, hogy az egyik termálfürdői medencét sátorral borítják. Mint utólag kiderült, ez a megoldás a fedett uszoda felújításának a többszörösébe kerülne és az üzemeltetési költségei jóval meghaladnák a jelenlegit. Köztudott az is, hogy a testület talált 23 ezer eurót arra, hogy felújítsa a szlovák gimnázium előtti járdát, amelyet az iskola igazgatója, Ondrej Gajdáč városi képviselő a városi televízióban meg is köszönt.
Ondrej Gajdáč, akit köztudottan szoros szálak fűznek a pólószakosztályhoz, remélhetőleg a csütörtöki testületi ülésen lobbizik az uszoda érdekében, és a szavazáskor a többi képviselővel együtt a fedett uszoda megmentése mellett dönt. Hacsak addig nem nyújtja be lemondását.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleA csonthéjasok levéllikasztó betegsége
Next articleKomárom új bajnokkal büszkélkedhet!