HAZA BELFÖLD Bezák már elhagyta Szlovákiát – az olaszországi Bussolengo kolostorába vonult

Bezák már elhagyta Szlovákiát – az olaszországi Bussolengo kolostorába vonult

743
hirdetés

43058 Róbert Bezák nyugalmazott püspök „Isten hozzádot” mondott Szlovákiának – legalábbis egy időre. A leváltott nagyszombati püspök ugyanis e hét keddjétől megkezdte új életét az észak-olaszországi Bussolengo kolostorában. Hogy meddig marad a redemptoristák kolostorában, még maga sem tudja, mivel nincs semmilyen megbízatása az egyháztól, csupán azért hagyat el az országot, hogy már ne legyen Szlovákiában.
Bussolengóra akkor esett a választás, amikor pár hónappal ezelőtt egyértelművé vált, hogy Bezák további szlovákiai működésére nem igazán van lehetőség.
A redemptorista rend generálisa, Michael Brehl még ez év júniusában kijelentette, szívesen látja Bezákot a bussolengói kolostorban. Bezák maga száműzetésnek tartja a kolostori tartózkodását, ahol azt sem tudják, hogy püspökként tekintsenek-e rá vagy szerzetesként.
A Vallomás c. könyv bemutatóján Bezák még azt mondta, hogy egyelőre az sem világos meddig tart majd a külföldi tartózkodása, mivel senki sem tisztázta az ügyét. Ugyanúgy azt is kijelentette, nem tudja még azt sem, lesz-e lehetősége a kolostori kápolnán kívüli papi szolgálatra. „Az életem az imának és az elcsendesedésnek szentelem, mivel gondolataimban is el szeretnék távolodni attól, amit az elmúlt év alatt átéltem” – jelentette ki Bezák.

Felvidék.ma, dé

hirdetés
Previous articleBárdos Gyula lesz a Magyar Közösség Pártjának államfőjelöltje
Next articleTehetségbarát önkormányzat lett Tata