HAZA BELFÖLD Az ittas gázoló vizsgálati fogságba helyezését indítványozza a rendőrség

Az ittas gázoló vizsgálati fogságba helyezését indítványozza a rendőrség

536
hirdetés

A vasárnap (október 2.) este ittas állapotban öt halálos áldozatot követelő balesetet okozó sofőr vizsgálati fogságba helyezését indítványozta a rendőrség. A férfi ellen általános veszélyeztetés miatt folyik eljárás, 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztésre vagy akár életfogytig tartó büntetésre ítélheti a bíróság – tájékoztatta a TASR-t Michal Szeiff pozsonyi (Bratislava) kerületi rendőrségi szóvivő.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„A helyszínelés és nyombiztosítás eddigi kiértékelését követően módosult a bűncselekmény jogi minősítése, és a kerületi rendőrség nyomozója általános veszélyeztetés miatt folytat eljárást” – tette hozzá Szeiff.
A gyanúsított alkoholt fogyasztott és a vizsgálat szerint túllépte a megengedett sebességet, melynek következtében Pozsony központjában, a Zoch utcai buszmegállónál letért az úttestről. „A megállóban körülbelül 40-en voltak, a sofőr több személyt elgázolt” – tette hozzá a szóvivő.
A helyszínen négyen vesztették életüket, három személyt válságos állapotban szállítottak kórházba, további hárman kórházi ellátásra szorultak. Hétfőn (október 3.) az egyik súlyos sérült, egy 21 éves lány elhunyt a kórházban. Az áldozatok a Komenský Egyetem és a Szlovák Műszaki Egyetem hallgatói voltak. Egy sérült állapota továbbra is válságos.
„A rendőrség a lehető legnagyobb körültekintéssel járt el a helyszínelés és nyombiztosítás elvégzése során” – szögezte le Szeiff.

TASR

hirdetés
Previous articleKorunk csúcstechnológiája segíti a gútai egynapos sebészeti klinika szakembereinek munkáját
Next articleA motorozás örömei és veszélyei, jótékonysági motoros felvonulás – Vendég: Dobi Róbert