HAZA BELFÖLD Alávaló módszerekre figyelmeztet az egészségbiztosítás kapcsán a szakminiszter

Alávaló módszerekre figyelmeztet az egészségbiztosítás kapcsán a szakminiszter

445
hirdetés

Michal Palkovič egészségügyi miniszter az egészségbiztosítási átjelentkezéssel kapcsolatos tisztességtelen módszerekre hívta fel a figyelmet, szerinte ez leginkább az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) ügyfeleit fenyegeti.

FOTO TASR – Pavel Neubauer

„Ez olyan változásokkal kapcsolatos, amelyeket egyesek eltorzítva tálalnak, sőt félretájékoztatásra használnak fel, visszaélve a helyzettel. Ilyen például az az állítás, hogy a VšZP-nek nincs szerződése egyes orvosokkal vagy egészségügyi intézményekkel, hogy csőd előtt áll, mert nincs vezetése, és hasonló praktikák” – mondta a miniszter.
Palkovič hozzátette, a minisztérium foglalkozik a VšZP helyzetével, és minden egyes lépése a helyzet stabilizálását és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés javítását célozza. Azt is leszögezte, a biztosító teljesít minden vele szembeni követelést az orvosok részéről, és ez a jövőben is így lesz.
Emlékeztetett, hogy a biztosítóváltás megfelelő módja a fiók felkeresése, a telefonos ügyintézés a biztosító hivatalos telefonszámain, illetve elektronikus úton, az egészségbiztosító honlapján. „Szeretnék figyelmeztetni a biztosítóváltás nem legális módjára különféle más honlapokon keresztül” – jegyezte meg a miniszter.

TASR

hirdetés
Previous articleSzerencsés komáromi győzelem a szezonnyitón
Next article59 liter sör volt az egy főre jutó fogyasztás, a legkisebb az elmúlt 30 évben