HAZA SPORT Szerencsés komáromi győzelem a szezonnyitón

Szerencsés komáromi győzelem a szezonnyitón

685
hirdetés

A II. liga 2023/2024-es kiírásának első mérkőzésén a KFC Homonnához látogatott. A kemény, nem éppen labdazsonglőr játékáról elhíresült keletiek ezúttal is a harciasságukkal vitték a prímet. Az esőtől felázott talaj rátette a bélyegét a játék képére, azonban a KFC által mutatott ötlettelen játékra ez sem lehetett mentség.

A homonnai lelátókról ismét magyarellenes beszólásokat lehetett hallani, de mivel a jelentős magyarországi forrásokból gazdálkodó KFC kezdőcsapatában mindössze egy felvidéki magyar kapott helyet, az ellenséges közeg nem befolyásolhatta a csapat morálját. Az első félidő legnagyobb helyzete a felső-zempléniek előtt adódott: egy beívelt labda Erik Streňo előtt kötött ki, erős, de pontatlan lövése Filip Dlubáč testében akadt el. A második félidő elején a játékvezető a második sárga lapot is felmutatta a homonnaik ukrán légiósának, Abov Avetiszjannak, azonban a pályán sem a játék összképében, sem a helyzetek számában nem érződött a KFC létszámfölénye.

A lila-fehérek legnagyobb helyzetéből egyből gól is született: a 87. percben Šimon Šmehyl szögletből ívelt az ötös környékére, a csereként beállt komáromi közönségkedvenc, Tóth Gábor sarokkal továbbította a labdát, amit végül a csapatkapitány, Martin Šimko vágott a hálóba. A mérkőzés utolsó percében Fortuna is megkegyelmezett a KFC-nek: egy beívelés után a hazai Justen Kranthove elé pattant a labda; a holland hátvéd tavasszal hasonló helyzetben nem hibázott, ezúttal azonban gyenge, kapura csorgó labdáját bármilyen kapus gond nélkül hárította volna. A három ponttal igen, a játékkal azonban nem lehettek elégedettek a komáromi szurkolók. Nagy valószínűséggel idén is stabil védelemre alapuló futballt, pontatlan támadójátékot és a rögzített szituációkra épülő taktikát láthatunk a lila-fehérek előadásában.

A következő fordulóban, augusztus 5-én, 17:00-kor a KFC az újonc Iglót fogadja átmeneti otthonában, Vágsellyén.

Foto: Ladislav Vasilenko

Konczer András

hirdetés
Previous articleJóval több az özvegy nő Szlovákiában, mint a megözvegyült férfi
Next articleAlávaló módszerekre figyelmeztet az egészségbiztosítás kapcsán a szakminiszter