HAZA Egyéb A terroristák közös értékeinket akarják elpusztítani

A terroristák közös értékeinket akarják elpusztítani

759
hirdetés

Fiatal Függetlenek közleménye a párizsi terrortámadások kapcsán

fiatal fuggetlenek

Jelenleg az egész világ a francia néppel együtt gyászol és emlékezik a párizsi áldozatokra. A Fiatal Függetlenek nevében is részvétünkről biztosítjuk minden áldozat hozzátartozóit. A merényletekkel nem csak Párizst érte támadást, hanem mindazokat az értékeket, amelyeket magunkénak vallunk: az emberi élet szentségét, a szabadságot és toleranciát, valamint a kultúránkat. Valljuk, hogy az értékeinknek ettől töretlennek kell maradnia: a szolidaritás és a keresztény kultúrába vetett hitünk nélkül nem vagyunk jobbak, mint maguk a terroristák.

Szlovákia nem tartozik az iszlám szélsőségesek fő célpontjai közé, de nem tehetünk úgy, mintha a téma minket nem érintene. A párizsi támadók a mi értékeinket is éppúgy kétségbe vonják, közös felelősségünk, hogy felvegyük a harcot a terrorizmussal, a dühödt fanatizmussal és az embertelen ideológiákkal szemben. Szorosabb nemzetközi együttműködésre van szükség Európa belbiztonsága, egyben saját biztonságunk erősítése érdekében. Csak így kerülhető el az, hogy a jövőben Európa nagyvárosaiban, vagy akár Szlovákiában is hasonló tragédiák sorozata ismétlődjön meg.

Az elővigyázatosság azt követeli az európai vezetőktől, hogy a bevándorlás kérdésében végleg leszámoljanak a nyitott kapuk féktelen elvével, megválogassuk, kit fogadunk be és azt, hogy milyen módon tesszük ezt. A menekültválság megoldása és közösségeink biztonsága összefüggő problémák, melyekre közösen kell józan, de működő válaszokat adnunk.

 

 

Orosz Örs
Zachar Pál
Bóna Zoltán
Bauer Ildikó

hirdetés
Previous articleKalácsok és kuglófok: 5 recept specialitás Európából
Next articleMINI Cooper D: Az arany (dízel) középút