HAZA BELFÖLD A Szlovákiai Romák Uniója feljelentést tett az 500 eurós választási ígéret miatt

A Szlovákiai Romák Uniója feljelentést tett az 500 eurós választási ígéret miatt

308
hirdetés

A Szlovákiai Romák Uniója Polgári Társulás feljelentést tett az Eperjesi Kerületi Ügyészségen a választáson való részvételért ígért 500 eurós jutalom miatt. A társulás egyúttal felszólította Igor Matovičot (Slovensko), hogy tartsa be a romáknak tett választási ígéretét. František Tanko, az unió elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a romákat becsapták.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„Sokan kerestek meg minket a napokban a roma telepekről azzal, hogy mekkora bajba jutottak Matovič és Pollákék ígéretei miatt. Konkrétan, hogy 500 eurót kapnak, ha a választáson rájuk szavaznak. Hittek nekik, és sokan kölcsönt vettek fel emiatt az uzsorásoktól, most pedig óriási bajban vannak. Matovič és Pollákék csúnyán félrevezették őket, tudatosan kihasználták a nincstelen romák helyzetét. Jól tudták, hogy nem fogják pontosan megérteni a félrevezető ígéretüket, és azok a könnyen megszerezhető pénz reményében rájuk fognak szavazni” – jelentette ki Tanko.
Reméli, hogy a hatóságok foglalkozni fognak az üggyel, és felelősségre vonják azokat, akik előidézték ezt a helyzetet. Egyúttal felszólította az illetékeseket, hogy hívjanak össze találkozót a probléma megoldására.

TASR

hirdetés
Previous articleKözel egy évszázad a tudomány szolgálatában: 95 éves a gútai „öregiskola”
Next articleKözös ünnepvárás a Selye-gimiben kézműves- és sütivásárral