HAZA RÉGIÓ A Selye János Gimnázium sokoldalú tehetsége – Koczkás Eszter

A Selye János Gimnázium sokoldalú tehetsége – Koczkás Eszter

1813
hirdetés

Koczkás Eszter, a Selye János Gimnázium III.D osztályos tanulója, aki gyönyörű hangjával bearanyozza nemcsak közvetlen környezetét, de iskolánk mindennapjait is egyaránt. Nagy örömömre szolgált, hogy osztályfőnökeként interjút készíthettem Esztivel, ezzel a rendkívül tehetséges diáklánnyal, a zenei téren eddig elért eredményeiről.


˗ Hogyan kezdődött nálad az éneklés iránti szeretet? Hiszen köztudott, hogy rendkívül sokrétű tehetség vagy, ugyanis a sport terén is kimagasló eredményeket értél el a múltban.
Kiskorom óta érdeklődöm a zene iránt, mivel a nagyapám is gitározott és énekelt egy zenekarban. Mindig is arra vágytunk, hogy egyszer együtt zenéljünk, de ez sajnos már nem valósulhatott meg.
˗ Összeegyeztethető az éneklés a sporttal?
Jó érzésekkel tölt el visszagondolni a sporteredményeimre és a tapasztalatokra, amit a sport adott, de a zene iránti szeretet erősebb volt bennem. Tudtam, hogy erre vágyok, ezt szeretném csinálni egész életemben! Egy bizonyos ideig próbálkoztam, hogy a két szeretett tevékenységem kiegészítse egymást, de sajnos ez a két szenvedély csak akkor lehetséges, ha nagyon sok mindent feláldoz az ember a céljai megvalósításához és szinte csak annak az egy dolognak szenteli az idejét.
˗ Milyen érzés volt először kiállni a nagyközönség elé?
Nagyon szeretek fellépni és jó érzéssel tölt el, amikor közvetíthetem az érzéseimet az emberek felé a dalaimon keresztül.
˗ Dalokat is írsz? S ha igen, mi az ami motivál, megihlet téged? Ki a kedvenc énekesed/példaképed?
Igen, írok dalokat. Én komponálom és én írom a dalszövegeket is. Sok minden motivál, de általában arról írok, amit érzek, amit átélek, vagy amire igazán vágyom. A példaképem Beyoncé Knowles énekesnő, mivel nemcsak előadóként nézek fel rá, hanem emberként is nagyra tartom őt.
˗ Térjünk vissza az eddigi eredményeidre. A legutóbbi eredményt a ʺThe Songʺ Nemzetközi Online Énekversenyen érted el, amelyen 45 ország versenyzői közül a III. kategória első helyezését szerezted. Ki volt a felkészítő tanárod?
Az énektanárom, Balogh Rózsa, készített fel. Nagyon jól megérjük egymást, s ez pozitívan befolyásolja a közös munkát. Felemelő érzéssel töltött el mikor megtudtam az eredményt, mivel a saját dalaimmal indultam és boldog vagyok, hogy nemzetközileg is elismertek, mint dalszerzőt, mint előadót.
˗ A sikersorozat itt még nem ért véget, ugyanis a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszékének kreativitási versenyén a „Heaven” c. daloddal sikerült megszerezned a Pro Universitate Partium Alapítvány különdíjját. Milyen érzések töltöttek el, mikor megtudtad az eredményt?
Igazán meglepődtem, hogy különdíjat nyertem ezen a romániai versenyen. A nagypapámról szóló dallal indultam, ez miatt még inkább büszke vagyok rá. Nagyon sokat jelent nekem ez a dal, nagyon közel áll a szívemhez.
˗ Örömünkre szolgál, hogy a Selye János Gimnázium évbúcsúztató koncertjein rendszeresen fellépsz a diáktársaid előtt. Milyen dalokat adtál elő az eddigi fellépéseiden?
Így van, fel szoktam lépni általában saját dalokkal, mert úgy érzem, ezeket tudom igazán, szívből átadnia közönségnek. Nagyon fontos nekem, hogy kapjak visszajelzést arról, hogy valamit tényleg jól csinálok és nagys örömöt szerez nekem, ha az emberek a dalaimban megtalálják saját magukat.

˗ Művészként, diákként hogyan hatott rád az elmúlt időszak? Hogyan élted meg a mindennapokat?
Engem is megviselt, főleg lelkileg. Voltak pillanataim, amikor nem jött semmiféle ihlet, nem motivált semmi. Szerencsére azért értek jó impulzusok is. Készültem az énekversenyekre, melyek online valósultak meg. Elkezdtük feljátszani a dalaimat stúdióban, hogy kijöhessen az első albumom. Egyelőre még nem tudom, hogy mikor lesz kész, de dolgozom rajta, hogy mihamarabb lehessen hallgatni a dalaimat.
˗ Szeptembertől már negyedikesként folytatod a tanulmányaidat a gimnáziumunkban és nemsokára már el fog kellened dönteni, hogy hogyan tovább. Mik a terveid a jövőre nézve? Szeretnél a jövőben a zene irányába elkanyarodni?
Mindenképpen a zenével szeretnék foglalkozni előadóként és dalszerzőként egyaránt. Fontosnak tartom, hogy az ember azt csinálja, amit igazán szeret, és hogy boldoggá tegye a szenvedélye! Nem tudom, hogy z élet merre sodor tovább, de bízom benne és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az álmaim valóra váljanak!

Esztinek az elért eredményeihez sok szeretettel gratulálunk és további sok sikert kívánunk neki a jövőre nézve.

Mgr. Szüllő Lívia, a Selye János Gimnázium tanára

hirdetés
Previous articleMegszépülő sportpálya Lakszakálason
Next articleVIRTUÓZOK – JÖN A KÖVETKEZŐ ÉVAD, még három hétig lehet jelentkezni!