HAZA DUNATÁJ A pofoncsata nem része a diplomáciának!

A pofoncsata nem része a diplomáciának!

1773
hirdetés

Egyes vezetők alapvető hibája, hogy amíg magukat mindenhatónak tartják, bűnbakokat keresnek, ha valaki bírálni meri őket. Az elmúlt hetek építési botrányai a múlt héten – a polgármester javaslatára összehívott – „falugyűlésen”, a benei városrészben pofozkodással ért véget.

Az történt ugyanis, hogy a város eladott egy olyan, földszintes magánházak közvetlen közelében levő területet, amelyre már esztetikai szempontból is vétek lenne emeletes bérházakat építeni. Nem is szólva arról, hogy azzal a már lakott ingatlanok tulajdonosait intimitásukban is sérthetik. A polgármester tanácsára összehívott lakossági fórumon azonban elcsattant néhány pofon. Egyes állítások szerint ugyanis az egyik cégvezető olyan fölé- nyesen „tárgyalt”, amelynek eredménye a helyszíni „ügyintézés” lett. Figyelmeztető jelként is értékelhetjük az esetet. A komáromiak öntudata megmaradt…

És még valami. A városvédő polgári társulások nem „nyalakodásra” vannak – az a városi médiák dolga –, feladatuk a hibák, visszaélések feltárása. Pénteken a singellői telekről tartottak lakossági fórumot, ahol az építtető ígéretet tett, hogy a lakosság ajánlatát átgondolja és a korábban tervezett ötszintes blokkok helyet háromszinteseket épít és egy újabb találkozót beszél meg a lakosokkal.

 

DUNATÁJ HETILAP 13/2021

KÉP: pixabay

hirdetés
Previous articleFélidőben: Bátorkeszin
Next articleElhunyt Dr. Baštrnák Ferenc nyugalmazott sebészfőorvos