HAZA RÉGIÓ A Komáromi Kórház dolgozói beosztásuk szerint megkülönböztető formaruhát viselnek majd

A Komáromi Kórház dolgozói beosztásuk szerint megkülönböztető formaruhát viselnek majd

1614
hirdetés

A Komáromi Kórházban egy kísérleti projektet indítanak útjára az alkalmazottak jobb megkülönböztethetősége érdekében. A kórház minden dolgozója, aki a betegekkel kapcsolatba kerül, eltérő színű, a könnyebb azonosíthatóságot elősegítő öltözetet visel majd. Az AGEL-csoport ezzel egyrészt alkalmazottai kedvében jár, akik új, tetszetős formaruhát kapnak, másrészt a betegek számára lehetővé teszi, hogy már első pillantásra meg tudják különböztetni a kórházi személyzet tagjait.

Mint a formaruhák történetében bármikor, a különböző színek a munkabeosztás, vagy rangbéli besorolás megkülönböztetését, felismerését szolgálják. Ilyen célzattal vezeti be az AGEL-csoport a Komáromi Kórházban a megkülönböztető munkaruha-viseletet. Az orvosok és a főorvosok fehér színű ruházatot kapnak. A történelem folyamán a fehér szín volt a legelterjedtebb, ezt használták például a műtőkben is, ami ugyan hangsúlyozza a tisztaságot, de a szem számára fárasztó. A 20. század derekán kezdtek eltekinteni a fehér szín alkalmazásától és tértek át a zöld különböző árnyalataira, ami megkönnyítette a munkát a műtőben.

Idén a tavasz új színeket hoz a komáromi kórházba is. Az egészségügyi személyzet színes formaruhákat kap, melyek az egyszerűbb megkülönböztetést szolgálják majd. „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy színes ruhákat viselhetünk. Reméljük, hogy ez segít majd a betegeknek a jobb tájékozódásban , a személyzet könyebb megkülönböztetésében. Ezáltal egyszerűbb lesz azonosítani a főorvosokat, az orvosokat, a főnővéreket, nővéreket vagy az egészségügyi asszisztenseket“ – mondta el ezzel kapcsolatban a kórház igazgatóhelyetese, PhDr. Bozsaky Csaba.

A formaruhák külön nőknek és férfiaknak szánt kivitelben készültek, a színek mindkét nem esetében megegyeznek. A főorvosok és főorvosnők, orvosok és doktornők fehér, illetve piros ruhájuk alapján lesznek felismerhetők, a főnővérek viselete türkizkék, a gyermekosztályon dolgozó nővérek fehér ruháját a gyermekek számára kedves motívumok díszítik. A biokémiai, a hematológiai és transzfúziós, valamint a radiológiai osztály nővérei és laboránsai kék ruhát viselnek. Az egészségügyi asszisztensnőket rózsaszín, az asszisztenseket pedig rószaszín galléros fehér ruhájukról ismerhetjük majd fel. Az ápolószemélyzetet sárga, a takarítónőket lila ruhájuk különbözteti meg.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleA komáromi kosarasok újabb döntőbeli győzelme
Next articleHirman: Súlyos hiányosságokra bukkantunk a dubaji expón való részvétel kapcsán